EUROLYGA 2023

Juokelius laidęs aktorius R. Kazlas perdainavo „Tris milijonus“

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Compensa“ salėje vyko 2018-ųjų geriausių šalies sporto žmonių pagerbimo ceremonija, kurioje paaiškėjo ir šių metų geriausieji šalies atletai: jais tapo lengvaatletis Andrius Gudžius ir plaukikė Rūta Meilutytė.

 Rolandas Kazlas ir Marijonas Mikutavičius
 Rolandas Kazlas ir Marijonas Mikutavičius
 Rolandas Kazlas 
 Rolandas Kazlas 
 Rolandas Kazlas
 Rolandas Kazlas
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 11:08 AM

Paskelbti kiekvienos iš devynių nominacijų nugalėtoją ant scenos buvo kviečiami vis kiti garsūs šalies žmonės, žvaigždės. Vieni kalbėjo rimtai, kiti tiesiog įvardijo būsimą prizo savininką.

Tačiau kai į sceną pranešti Metų sportininkės nugalėtoją vedėjas Mindaugas Stasiulis pakvietė aktorių Rolandą Kazlą, daugelis susirinkusiųjų suprato, kad tai bus išskirtinis pristatymas.

Savo kalbą rėžti pradėjęs šmaikštusis R.Kazlas iškart paneigė M.Stasiulio anonsą, jog jis yra garsus bėgikas, o jau po to turėjo pasiūlymų tiek Kūno kultūros ir sporto departamentui bei Marijonui Mikutavičiui – jis perdainavo vieną jo garsiosios dainos „Trys milijonai“ posmelį. Nors dėl R.Kazlo pasisakymo per tiesioginę TV3 transliaciją teko „pastumti“ ir šios televizijos žinias, tačiau vargu ar kas dėl to priekaištavo – aktorius Metų sportininkę Rūtą Meilutytę pristatė tobulai.

„Šiemet nelaimėjau nei vieno maratono, tiesa, neteko ir dalyvauti. Palikime kitiems metams. Metų pabaiga, ilgi ir tamsūs vakarai.

Lietuvos kelių direkcija platina pėstiesiems skirtą reklamą. Žmogau, nematau atšvaito, nematau tavęs. Sportininkai – žmonės ne pėsti. Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamentas galėtų platinti kitokią reklamą – sportininke, nematau medalio – nematau tavęs.

Vis dėl to medalis yra sportininko atšvaitas visam gyvenimui.

Karjera baigiasi, o atšvaitas yra, reiktų jį dėvėti.

Ir treniruočių metu reikėtų jį dėvėti, gal varžybose šiek tiek trukdytų.

Sportininkas, kuris laimi medalius, ypač tarptautinėse varžybose, visai kitoks. Jam pradeda skambinti ir valstybės vadovai, klausia, kaip gyveni, kviečia išgerti kavos, arbatos, fotografuojasi, skiria premijas.

O tam, kuris nelaimi, neskambina. Jei paskambina, tai ne ten pataikė, arba paskambina rėmėjai ir pasako, kad nutraukiame sutartis.

Todėl kiti metai, kiek žinau, auksinės kiaulės metai, tad sportininkai, pakiškite tą kiaulę varžovams, o patys pasiimkite auksą ir stovėkite ant aukščiausios pakylos, o tegu varžovai į jus žiūri kiaulės akimis.

Žodžiu, sportininkai dėl jaunystės neteisingai supranta gilią filosofinę Marijono Mikutavičiaus dainos priedainio prasmę – „Nesikankink dėl medalio“.

Jie paklauso dainos ir nebesikankina. Aš visgi galvoju, kad reiktų pasikankinti dėl medalio ir turėti kitą priedainio versiją.

Pasikankink dėl medalio, iš ne prizinės vietos mažoka garbės, laimėk vėl iš naujo, karjerą kai baigsi, tau liks uždirbti milijonai.

Skelbiu geriausią Metų sportininkę, kuri vis dėl to pelno medalius, yra labai jauna, bet garsina Lietuvos vardą pasaulyje – plaukikė Rūta Meilutytė!“, – intrigą nutraukė R. Kazlas, pranešdamas nugalėtojos vardą

R.Meilutytei toks apdovanojimas jau ketvirtasis – anksčiau plaukikė jį laimėjo 2012, 2013 ir 2014 m.

Į metų sportininkės titulą pretendavo dar Simona Krupeckaitė (dviračių sportas) ir Liveta Jasiūnaitė (lengvoji atletika).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.