EUROLYGA 2023

Aliaksandras Lukašenka grasina: arba medaliai, arba vilko bilietas

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka per pasitarimą dėl vasaros sporto šakų vystymo griežtai perspėjo valdininkus ir funkcionierius: arba rezultatas medalių pavidalu, arba vilko bilietas.

Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Prezidentas konstatavo, kad dėl prarastų pozicijų atsakingi ne tik treneriai, bet ir atskirų sporto šakų federacijų vadovai ir kiti aukšti valdininkai.<br> Prezidento  tarnybos nuotr.
 Prezidentas konstatavo, kad dėl prarastų pozicijų atsakingi ne tik treneriai, bet ir atskirų sporto šakų federacijų vadovai ir kiti aukšti valdininkai.<br> Prezidento  tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 23, 2018, 11:21 PM

Apskritai imant, valstybės vadovas, kuris yra ir nacionalinio olimpinio komiteto prezidentas, pareiškė esąs nepatenkintas tais rezultatais, kuriuos pastaruoju metu rodo šalies atletai, rašo portalas „naviny.by“.

Prezidentas konstatavo, kad dėl prarastų pozicijų atsakingi ne tik treneriai, bet ir atskirų sporto šakų federacijų vadovai ir kiti aukšti valdininkai.

A.Lukašenka pabrėžė, kad žmonės jau pavargo laukti rezultato, o visokius atsikalbinėjimus  teigiant, kad per mažas finansavimas, jis laiko nepagrįstais: „Bus rezultatas – bus pinigų“.

 „Turėkite galvoje: mes su jumis susitarėme, – pabrėžė valstybės vadovas. – Yra rezultatas – yra darbas, nėra rezultato – garantuoju, kad jūs ieškosite darbo už Baltarusijos ribų. Ne todėl, kad jūs nedavėte rezultato, bet todėl, kad labai atsainiai žiūrite į savo tarnybinių pareigų vykdymą“.

A.Lukašenka perspėjo, kad antrosios Europos žaidynės bus egzaminas kai kurių federacijų vadovams ir treneriams.

Priminsime, kad antrosios Europos žaidynės vyks Baltarusijoje 2019 metų birželio 21–30 dienomis. Šias žaidynes inicijavo Europos olimpinis komitetas (EOC). Pirmosios vyko 2015 metais Azerbaidžano sostinėje Baku. Lietuvos sportininkų rinktinė tuokart iškovojo du aukso, vieną sidabro ir keturis bronzos medalius ir tarp 50 valstybių užėmė 23 vietą.

Parengė Leonas Grybauskas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.