EUROLYGA

Rusijos ledo ritulio rinktinės buvęs puolėjas girtas siautėjo keleiviniame lėktuve

Rusijos keleivinis lėktuvas, skridęs maršrutu Sočis – Maskva, buvo priverstas avariniu būdu leistis Voroneže, nes vienas išgėręs verslo klasės keleivis kėlė grėsmę saugiam skrydžiui.

 Olegas Saprykinas (Nr. 91) siautėjo lėktuve.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Olegas Saprykinas (Nr. 91) siautėjo lėktuve.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Olegas Saprykinas (Nr. 91) siautėjo lėktuve.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Olegas Saprykinas (Nr. 91) siautėjo lėktuve.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 1, 2019, 4:53 PM, atnaujinta Jan 1, 2019, 9:18 PM

Kaip vėliau paaiškėjo, šis chuliganas buvo ankščiau garsus rusų ledo ritulininkas 37-erių metų Olegas Saprykinas.

„Skrydžio Sočis – Maskva metu sausio 1-ąją dieną vienas verslo klasės keleivių piktnaudžiavo viskiu ir neapskaičiavo savo galimybių. Vyriškas ėmė rėkauti ir keiktis. Atsisakius jam įpilti dar alkoholio, jis ėmė siautėti lėktuve.

Vyriškis smogė palydovei tokia jėga, kad mergina nugriuvo ir susižeidė. Lėktuvo vadas nutarė leistis artimiausiame oro uoste. Tai ir buvo Voronežas“, – apie įvykį skelbia agentūta „Interfax“.

Vėliau buvo nustatyta vyriškio asmenybė. Tai buvęs Rusijos garsus ledo ritulininkas, žaidęs ir savo šalyje, ir užsienyje.

Pasak agentūros FAN, incidento kaltininkas yra O.Saprykinas. Jis yra žaidęs Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo SKA, Maskvos „Dinamo“, Ufos „Salavat Julajev“, Jekaterinburgo „Avtomobilist“ ir „Soči“ komandose bei Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) „Calgary Flames“, „Phoenix Coyotes“ ir „Ottawa Senators“ klubuose.

O.Saprykinas yra J.Gagarino taurės laimėtojas, o su Rusijos nacionaline rinktine 2009 metais tapo pasaulio čempionu. 2016 metais jis baigė profesionalo karjerą.

Lėktuvui nutūpus, transporto policijos pareigūnai sulaikė O.Saprykiną, kuris dar lėktuve susimušė sau greta sėdėjusiu keleiviu. Lėktuvas beveik po dviejų valandų vėliau tęsė savo skrydį į Maskvą.

O.Saprykinas buvo paleistas iš policijos skyriaus ir jam skirta piniginė bauda. Jis su žmona ir vaikais antradienį išskrido į Maskvą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.