EUROLYGA 2023

Karščiausia metų sporto intriga: J. Valančiūnas ir NBA aukso žiedas – misija neįmanoma

Priešolimpiniai metai Lietuvai leidžia tikėtis medalių plaukimo, lengvosios atletikos, irklavimo planetos pirmenybėse, bet kur kas sunkiau nuspėti, kaip seksis mūsų šalies krepšinio ir futbolo nacionalinėms komandoms, su kuriomis siejami skirtingi lūkesčiai.

Jonas Valančiūnas su Toronto ekipa užtikrintai žygiuoja NBA.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas su Toronto ekipa užtikrintai žygiuoja NBA.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė pasaulio čempionate kovos dėl kelialapio į olimpines žaidynes.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė pasaulio čempionate kovos dėl kelialapio į olimpines žaidynes.<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Gudžius gins pasaulio čempiono titulą.<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Gudžius gins pasaulio čempiono titulą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-02 07:03

Lietuvos sportui besibaigiantys 2018-ieji nebuvo prasti, nors didieji pasaulio įvykiai – žiemos olimpinės žaidynės Pietų Korėjoje ir pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje – netapo didele švente mūsų kieme.

Vis dėlto pagrindinėse kasmečių Lietuvos sporto apdovanojimų nominacijose ir šiemet nepristigo laureatų su aukštos prabos medaliais.

Kitais metais šalies olimpinio sporto elitas turės progą papildyti titulų sąrašus antrosiose Europos žaidynėse, o žaidimų komandų laukia nenuspėjami startai.

Tradiciškai „Lietuvos rytas“ pristato karčiausias metų sporto intrigų ir prognozuoja jų baigtį.

Ar disko metikas Andrius Gudžius apgins pasaulio čempiono titulą? LR prognozė: taip (80 proc.).

2017 metais Londone A.Gudžius diską nusviedė 69 m 21 cm ir iškovojo aukso medalį. Pačiame jėgų žydėjime esantis 27-erių atletas į 2019-ųjų planetos pirmenybes Dohoje vyks su aiškia mintimi apginti titulą.

Kai A.Gudžius yra pasiruošęs varžyboms 100 procentų, turbūt niekas pasaulyje negali jo aplenkti. Ramus sportininkas turi geležinius nervus – jis tai įrodė šiais metais Berlyne, kai Europos čempionato aukso medalį iš švedo Danielio Stahlio rankų išplėšė paskutiniu bandymu.

Turbūt vienintelis dalykas, galintis pakišti koją A.Gudžiui, – neįprastas pasaulio čempionato laikas. 2019 metais Katare sportininkai rungsis ne vasarą, o rugsėjo ir spalio mėnesių sandūroje.

Ar Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasaulio čempionate Kinijoje pelnys kelialapį į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes? LR prognozė: ne (80 proc.).

Dainiaus Adomaičio treniruojama rinktinė sėkmingai įveikė atrankos į pasaulio čempionatą barjerą, tačiau Kinijoje norint iškovoti tiesioginį kelialapį į olimpines žaidynes teks nuversti kalnus. Europos žemynui skirti tik du tokie bilietai.

D.Adomaičio auklėtiniai atrankoje skynė pergales, tačiau šiuose atrankos languose rinktinės žaidė toli gražu ne pačios pajėgiausios sudėties.

Nacionalinei komandai pasaulio čempionate veikiausiai padės NBA bokštai Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, tačiau silpna gynėjų grandis gali pakišti koją kovojant dėl medalių.

Tiesa, dar keturi kelialapiai į olimpines žaidynes bus išdalyti papildomame atrankos turnyre, tad nesėkmingai susiklosčius pasaulio čempionatui proga pasitaisyti išliks.

Ar J.Valančiūnas su „Toronto Raptors“ komanda taps NBA čempionu? LR prognozė: ne (85 proc.).

NBA reguliariajam sezonui artėjant prie pusiaukelės Kanados klubas išlieka absoliutus lyderis, nors dėl traumų savo gretose neturi kelių svarbių žaidėjų, įskaitant ir piršto traumą patyrusį 26-erių lietuvį vidurio puolėją.

J.Valančiūnas turėtų sausį sugrįžti į aikštę, tačiau „Raptors“ ateitis nėra lengvai prognozuojama.

Rytų konferencijoje jai teks atlaikyti „Milwaukee Bucks“ ir „Indiana Pacers“ – šiai ekipai atstovauja Domantas Sabonis – spaudimą, o Vakaruose spindi „Golden State Warriors“ ir „Oklahoma City Thunder“ žvaigždės.

Naujasis „Raptors“ treneris Nickas Nurse’as sezono pradžioje puikiai surikiavo komandą, tačiau išlaikyti tokį tempą iki pabaigos bus labai sunku.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.