EUROLYGA 2023

Olimpinį prizininką žudikai nudūrė dėl automobilio veidrodėlių

Vasarą per automobilio apiplėšimą nužudyto Kazachstano olimpiečio Deniso Teno žudikai iš dalies pripažino savo kaltę, bet tikino, kad visiškai nenorėjo jo mirties. Ketvirtadienį Almatoje prasidėjo teismas, kuriame dėl sportininko užpuolimo teisiami Armanas Kurdaibergenovas ir Nurly Kijasovas.

D.Tenas buvo užpultas.<br>123.rf ir AFP/Scanpix nuotr.
D.Tenas buvo užpultas.<br>123.rf ir AFP/Scanpix nuotr.
D.Tenas (kairėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Tenas (kairėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 3, 2019, 11:51 AM, atnaujinta Jan 3, 2019, 12:58 PM

Kazachstano dailiojo čiuožimo atstovas 25-erių D.Tenas liepos 19-ąją buvo užpultas prie automobilio. Incidentas įvyko Almatos mieste, kai du asmenys nuo D.Teno automobilio mėgino pavogti veidrodėlius.

Čiuožėjui pastebėjus vagis ir pabandžius juos sulaikyti, vienas jų smogė diržo sagtimi jam per veidą, o antrasis, išsitraukęs peilį, dūrė į dešinę šlaunį. Žudikai pabėgo.

„Nenorėjome įkliūti ir nužudyti. Tai nelaimingas atsitikimas. Viskas dėl tų veidrodėlių, kuriuos ketinome parduoti“, – apie nužudymą kalbėjo N.Kijasovas.

Sužeistas D.Tenas tik po kurio laiko buvo pastebėtas praeivių ir išvežtas į ligoninę. Dėl durtinių žaizdų jis prarado apie tris litrus kraujo. 

„D.Teną į ligoninę atvežė greitoji pagalba, jo būklė buvo kritinė – nustatytas hemolitinis šokas. Deja, medikų pastangos išgelbėti olimpinį prizininką buvo bevaisės“, – pranešime spaudai liūdnas naujienas tąkart pranešė Kazachstano Sveikatos ministerija.

Prokurorai reikalauja žudikams skirti po 12 metų nelaisvės.

Čiuožėjas dėl gyvybės kovojo daugiau nei tris valandas.

Be dviejų vyrų, nužudymu kaltinama ir įvykio vietoje buvusi Žanar Tolybajeva, tačiau ji kaltės nepripažįsta ir reikalauja, kad būtų traktuojama kaip liudininkė, o ne kaip įtariamoji.

Gimtinėje G.Tenas buvo laikomas vienu populiariausių sportininkų. 2013-ųjų pasaulio čempionate jis iškovojo sidabrą, o po dvejų metų – bronzą.

2014 metais jis Kazachstanui padovanojo olimpinę bronzą, o 2017 metais tapo žiemos universiados nugalėtoju.

Pjongčango olimpinėse žaidynėse D.Tenas pasirodymą baigė po trumposios programos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.