EUROLYGA 2023

Numestas šalmas ir keiksmai: Rusijos rinktinės kapitonas pribloškė kanadiečius

Rusijos jaunimo iki 20-ies metų (U20) ledo ritulio rinktinės kapitonas Klimas Kostinas buvo priverstas atsiprašyti už savo elgesį po pasaulio čempionato pusfinalio pralaimėtų rungtynių 1:2 Jungtinių Valstijų komandai.

 Klimas Kostinas pažeidė garbingo elgesio taisykles per apdovanojimą.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Klimas Kostinas pažeidė garbingo elgesio taisykles per apdovanojimą.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2019, 2:50 PM, atnaujinta Jan 5, 2019, 10:47 PM

K.Kostinas geriausiųjų susitikimo žaidėjų apdovanojimo iškilmėse demonstratyviai numetė savo šalmą, o vėliau dar keiksmažodžiu kreipėsi į Kanados aistruolius tribūnose.

Kai rusas metė šalmą ir kažkam atidavė jam skirtą prizą – šveicarišką laikrodį – kanadiečių ledo ritulio gerbėjai nušvilpė jaunąjį ledo ritulininką. 19-metis K.Kostinas tuomet žiūrovams skyrė anglišką keiksmažodį.

Vėliau žurnalistų klausimams skirtoje zonoje Rusijos rinktinės kapitonas pareiškė, kad „čia visi yra nusiteikę prieš rusus.“

„Po rungtynių aš pažiūrėjau įrašą ir pamačiau, kaip elgiausi. Norėčiau atsiprašyti. (...). Noriu atsiprašyti visų amerikiečių ledo ritulininkų, noriu atsiprašyti žiūrovų Vankuveryje ir visų ledo ritulio gerbėjų, kurie žiūrėjo rungtynes. Aš neturėjau taip elgtis“, – angliškai parašė K.Kostinas savo „Twitter“ paskyroje.

Kol kas neaišku, ar Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) skirs rusui kokias nors sankcijas. Todėl nežinoma, ar jis galės žaisti rungtynes dėl trečiosios vietos su Šveicarija.

Varžybų finale susitiks JAV ir Suomijos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.