EUROLYGA 2023

Europos sniego tinklinio čempionės – apie titulą, mėlynes ir pakitusias taisykles

Sniegui užklojus paplūdimio tinklinio aikšteles tinklininkų kovos toli gražu nesibaigia. Atsiradus sniego tinklinio sporto šakai, vis daugiau Lietuvos tinklininkų bei sporto entuziastų sužino apie šį dar kiek neįprastą sportą.

 Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė<br> ltf.nuotr.
 Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė<br> ltf.nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-09 17:46

Prie sniego tinklinio populiarumo daug prisidėjo 2018 metų kovo mėnesį Austrijoje Europos sniego tinklinio čempionate aukso medalius iškovojęs Monikos Povilaitytės ir Ievos Dumbauskaitės duetas.

„Europos sniego tinklinio čempionių titulas buvo labai netikėtas, – kalbėjo I. Dumbauskaitė. – Komandos buvo pakankamai geros, o mes visąlaik prieš tai treniravomės tik paplūdimyje. Ant sniego dangos treniruočių neturėjome. Į čempionatą važiuodamos įtarėme, jog galime laimėti.

Tiesa, lygiai taip pat galėjome likti ir 17-os, todėl stengiamės neapsikrauti kažkokiais lūkesčiais“.

Nors paplūdimio ir sniego tinklinis turi itin daug panašumų, tačiau skirtingas metų laikas įtakoja didžiulius skirtumus. Žiemos metu tinklininkai privalo šiltai apsirengti, avėti specialius batus bei dalyvauti varžybose, kurių metu temperatūra nukritusi gerokai žemiau nulio.

„Sniego tinklinyje, skirtingai nei paplūdimio, yra daugiau aprangos – avalynė nėra labai nepatogi, bet kojos vis tiek šąla, manau, jog kažkas turėtų sugalvoti specialią, šiam sportui skirtą avalynę ir aprangą, kad nebūtų taip šalta ir būtų truputį maloniau žaisti. Neseniai mūsų merginų komanda buvo sniego tinklinio turnyre Rusijoje, kur buvo net 18 laipsnių šalčio“, – teigė M. Povilaitytė.

Čia dviejų giminingų sporto šakų skirtumai nesibaigia. Purus ir minkštas paplūdimio tinklinio smėlis – patogi danga kristi sportininkams, kovojant dėl brangaus taško. Deja, sniego tinklinyje kiekvienas griuvimas ant žemės nėra toks malonus.

„Daugelis mūsų žaidžiančių žiemos lietuvių tinklininkų ir tinklininkių yra atėjusių iš salės tinklinio, kur taip pat yra kieta danga, todėl sportininkai išmoksta kristi. Be to, mano partnerės sniego tinklinio turnyre žaidžia su kelio apsaugomis. Tiesa, jų vengiu, nes man jos nepatogios“, – pasakojo I. Dumbauskaitė.

Ievos ir Monikos duetas Europos čempionių titulo sniego tinklinio turnyre apginti negalės. Nuo 2018 metų pabaigos pasikeitus varžybų formatui, duetus pakeitė žaidimas trise komandose. Be to, Monika aplankė malonūs rūpesčiai – sportininkei gimė dukrytė.

„Dabar sniego tinklinis nuo paplūdimio skiriasi labiau. Yra papildomas žaidėjas aikštelėje, o nuo to žaidimas yra greitesnis. Toks tinklinis darosi labiau panašus į salės tinklinį. Atsirado kombinacijos, kurių yra daugiau nei paplūdimio tinklinyje. Be to, naujojo formato varžybose galima daryti vieną keitimą“, – šviežius pokyčius sniego tinklinyje pasakojo I. Dumbauskaitė.

Savo kailiu daugeliui naują trijulių sniego tinklinį galės išbandyti visi sporto gerbėjai vasario 2-3 dienomis „LTeam olimpinio žiemos festivalio“ metu Druskininkuose vyksiančiame atvirajame Lietuvos „LT Snowvolley Open“ čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: komendantinių pratybų užkulisiai