EUROLYGA 2023

Nemato nieko blogo: Rusijos čiuožėja įsitikinusi, kad dopingas padės jos rezultatams

Dopingas Rusijoje – žodžiai, kurie per penketą metų įsišaknijo šioje valstybėje. Ir net jaunoji sportininkų karta tiki, kad problemas gali spręsti vartodami draudžiamus sporte preparatus. Užsienio žiniasklaidą papiktino šiomis dienomis vienos iš jaunosios rusų sporto atstovės paviešintas vaizdo įrašas, kuriame ji tikina, kad problemas startuojant dailiojo čiuožimo varžybose gali spręsti dopingas.

 Anastasija Šabotova kalbėjo, kad geri rezultatai galimi tik vartojant dopingą<br> youtube.com 
 Anastasija Šabotova kalbėjo, kad geri rezultatai galimi tik vartojant dopingą<br> youtube.com 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-22 12:42, atnaujinta 2022-02-12 14:47

13-metė dailiojo čiuožimo atstovė Anastasija Šabotova į instagram įsidėjo vaizdo įrašą, kuriame tikina, kad stabiliam čiuožimui ant ledo būtina vartoti dopingą.

„Kaip varžybose pasirodyti stabiliai? Geri daug dopingo ir pasirodai stabiliai. Tik reikia gerti teisingą dopingą“, – pareiškė jaunoji čiuožėja.

Ji taip pat pareiškė, kad Maskvos „Chrustalnyj“ arenoje, kur treniruojasi nemaža dalis Rusijos rinktinės trenerės Eteri Tutberidzės auklėtinių, yra vartojamas dopingas.

„Man įdomu, ar „Chrustalnyj“ arenoje geria dopingą ar negeria? Žinoma, kad geria“, – perskaičiusi instagrame užduotą klausimą atsakė A.Šabatova.

Tuoj pat šios sporto struktūros, kuri patenka į „Sambo 70“ sportinio klubo sudėtį, atstovai pareiškė, kad mergaitė kalbėjo „nekompetetingai ir kompromituodama aplinką“.

Taip pat jie įsitikinę, kad už tokias kalbas būtina bausti čiuožėją.

13-metė A.Šabotova yra kandidatė į sporto meistrus. Ji kartą šventė pergalę Rusijos dailiojo čiuožimo taurės varžybose, kelis kartus buvo įvairių varžybų prizininkė, o dabar treniruojasi pas 2018 metų Pjongčango žiemos žaidynių dalyvės Marijos Sotskovos trenerę Svetlaną Panovą.

Kol kas ji dar negali varžytis suaugusiųjų čempionate – tam reikia palaukti bent dar vienerių metų.

Rusijos rinktinės trenerės E.Tutberidzės auklėtinėmis yra olimpinė čempionė Alina Zagitova ir sidabro apdovanojimo laimėtoja Jevgenija Medvedeva.

Rusijos antidopingo agentūros vadovas Jurijus Ganusas jau sureagavo į pasisakymą ir jau davė komentarą: „Mes tikrinsime tiek olimpinių žaidynių dalyves, tiek ir šalies čempionate kovojančias čiuožėjas. Svarbiausia, kad valstybėje atsirastų pasipriešinimo dopingui kultas“.

Rusijoje jau buvo diskvalifikuotos dailiojo čiuožimo atstovės, vartojusios dopingą – pastarąjį kartą dėl meldoniumo vartojimo nuo sporto ketveriems metams buvo nušalinta Jekaterina Bobrova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.