EUROLYGA 2023

BMX dviratininkai žada minti į Tokijo olimpiadą – kelią bandys prasiskinti taškais

Šiau­lie­čiai BMX dvi­ra­ti­nin­kai Lu­kas Ka­ra­lius ir Gab­rie­lius Pa­bi­jans­kas yra Lietuvos olim­pi­nės rink­ti­nės kan­di­da­tai, be­si­ren­gian­tys 2020 me­tų To­ki­jo olim­pi­nėms žai­dy­nėms, rašo skrastas.lt.

 Lukas Karalius ir Gabrielius  Pabijanskas
 Lukas Karalius ir Gabrielius  Pabijanskas
 Gabrielius Pabijanskas
 Gabrielius Pabijanskas
 Lukas Karalius
 Lukas Karalius
Daugiau nuotraukų (3)

Jurgita Juškevičienė (skrastas.lt)

Jan 28, 2019, 11:28 PM

G. Pa­bi­jans­kas, iš­rink­tas ge­riau­siu 2018 me­tų Šiau­lių BMX spor­ti­nin­ku, Tarp­tau­ti­nės dvi­ra­čių spor­to fe­de­ra­ci­jos (UCI) pa­sau­lio (eli­to kla­sė) rei­tin­ge uži­ma 118 vie­tą, L. Ka­ra­lius – 213.

Gab­rie­lius per­nai UCI pa­sau­lio čem­pio­na­te eli­to kla­sė­je iškovojo 32 vie­tą iš 78 da­ly­vių, Lat­vi­jos čem­pio­na­te eli­to kla­sė­je (7 eta­pai) ta­po vi­ce­čem­pio­nu, o Bal­ti­jos jū­ros ša­lių tau­rės var­žy­bo­se eli­to kla­sė­je iš­ko­vo­jo pir­mą­ją vie­tą.

Lu­kas per­nai Lie­tu­vos čem­pio­na­te eli­to kla­sė­je buvo ant­ras, o ki­to­se var­žy­bo­se aukš­tais pa­sie­ki­mais ne­ga­lė­jo pa­si­džiaug­ti: gy­dė­si trau­mą, vė­liau ne­ga­lė­jo da­ly­vau­ti var­žy­bo­se vi­su pa­jė­gu­mu.

Praėjusių me­tų ko­vą L. Ka­ra­lius UCI bu­vo pa­kvies­tas į tre­ni­ruo­čių sto­vyk­lą pa­sau­lio dvi­ra­čių cent­re (WCC) Švei­ca­ri­jo­je. Dvi­ra­ti­nin­kus ten tre­ni­ra­vo prieš ke­le­rius me­tus pa­sau­lio čem­pio­nu ta­pęs Liamas Phil­lipsas iš Di­džio­sios Bri­ta­ni­jos.

„Šie­met rink­si­me taš­kus ir ruo­ši­mės olim­pia­dai. Nors jau var­žy­bos su­pla­nuo­tos, bet žiū­rė­si­me, ko­kį fi­nan­sa­vi­mą gau­si­me. Kol kas ne­ži­no­me, nei kiek Lie­tu­vos dvi­ra­čių spor­to fe­de­ra­ci­ja, nei kiek Lie­tu­vos tau­ti­nis olim­pi­nis ko­mi­te­tas skirs“, – sa­kė spor­ti­nin­kų ir Lie­tu­vos vy­rų BMX rink­ti­nės tre­ne­ris Do­na­tas Ar­mo­nas.

Tre­ne­ris ti­ki­si, kad fi­nan­siš­kai pri­si­dės ir Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bė.

Į olim­pia­dą pa­teks 24 stip­riau­si BMX dvi­ra­ti­nin­kai iš vi­so pa­sau­lio. Ar lie­tu­viai pa­teks tarp jų, pa­sak tre­ne­rio, pri­klau­sys nuo to, kiek taš­kų pa­vyks su­rink­ti, kiek aukš­tų vie­tų pa­vyks iš­ko­vo­ti svar­bio­se var­žy­bo­se.

„Eli­to gru­pė­je yra la­bai di­de­lė kon­ku­ren­ci­ja – dau­giau kaip 2 tūks­tan­čiai da­ly­vių. Tai­gi, bus sun­ku, bet ga­li­my­bių yra. Taš­kus spor­ti­nin­kai rinks iki 2020 me­tų, o ta­da jau UCI ko­mi­si­ja spręs, ko­kioms ša­lims ir kiek kvie­ti­mų skir­ti“, – sa­ko D. Ar­mo­nas.

Pa­sak tre­ne­rio BMX spor­to ša­ka yra ne­leng­va, čia pa­si­tai­ko ne­ma­žai trau­mų, tad la­bai daug kas pri­klau­so nuo sėk­mės. Lie­tu­vai kon­ku­ruo­ti su ki­to­mis ša­li­mis ne­leng­va dar ir to­dėl, kad ne­tu­ri daug BMX spor­ti­nin­kų.

Ir Lu­kas, ir Gab­rie­lius tre­ni­ruo­ja­si spor­to cent­ro „Du­by­sa“ spor­to ba­zė­je. Iš­vyk­ti į tre­ni­ruo­čių sto­vyk­las už­sie­ny­je truk­do fi­nan­sa­vi­mo trū­ku­mas.

„Da­bar jau tu­rė­tu­me bū­ti ten, kur šil­ta, ir tre­ni­ruo­tis, o mes, nors ir tu­ri­me du stip­rius per­spek­ty­vius spor­ti­nin­kus, esa­me pri­vers­ti bū­ti čia ir lauk­ti, kol at­šils orai. Dir­ba­me spor­to sa­lė­se, su tre­ni­ruok­liais. Pir­mos var­žy­bos bus ko­vą Ru­si­jo­je, ir jos bus at­sar­gios, kad ne­gau­tu­me trau­mų. Jau tu­rė­jo­me bū­ti su­da­ly­va­vę tre­jo­se var­žy­bo­se, bet ka­dan­gi ne­ga­vo­me fi­nan­sa­vi­mo, neiš­vy­ko­me, bet var­žy­bų dar bus“, – sa­kė tre­ne­ris.

Ne­pai­sant ma­žo fi­nan­sa­vi­mo, lie­tu­viams kar­tais pa­vyks­ta ap­lenk­ti spor­ti­nin­kus su mi­li­jo­ni­niais biu­dže­tais.

Pir­mą ir kol kas vie­nin­te­lį kar­tą Lie­tu­vai olim­pia­do­je at­sto­va­vo BMX dvi­ra­ti­nin­kė taip pat šiau­lie­tė Vil­ma Rim­šai­tė. Ji da­ly­va­vo Lon­do­no olim­pia­do­je 2012 me­tais ir nu­ke­lia­vo iki pus­fi­na­lio, kur sa­vo gru­pė­je užė­mė sep­tin­tą­ją vie­tą, bet į fi­na­lą ne­pa­te­ko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.