EUROLYGA 2023

Pasaulio šachmatų čempionas V. Kramnikas paskelbė apie pasitraukimą iš sporto

Buvęs pasaulio šachmatų čempionas rusas Vladimiras Kramnikas antradienį paskelbė baigiąs sportinę karjerą dėl motyvacijos trūkumo.

V.Kramnikas pranešė apie pasitraukimą iš sporto.<br>„Reuters“ nuotr.
V.Kramnikas pranešė apie pasitraukimą iš sporto.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 10:49 PM

43-ejų metų didmeistris apie savo sprendimą pranešė turnyre Olandijoje. V.Kramnikas du kartus tapo pasaulio čempionu – 2000 metais įveikęs kitą Rusijos šachmatininką Garį Kasparovą ir 2006 metais pranokęs indą Viswanathaną Anandą.

„Jau prieš kelis mėnesius nusprendžiau baigti profesionalaus šachmatininko karjerą, o po savo paskutinio turnyro noriu tai paskelbti oficialiai, – teigė V.Kramnikas. – Profesionalaus šachmatininko gyvenimas buvo puiki kelionė ir esu dėkingas šachmatams už viską, ką jie man davė.

Kartais buvo sunku, kartais sėkmingiau, nei galėjau įsivaizduoti. Bet kuriuo atveju, tai buvo neįkainojama žmogiška patirtis, tačiau jau esu užsiminęs ankstesniuose interviu, kad norėčiau išbandyti ką nors naują. Kadangi per pastaruosius kelis mėnesius mano motyvaciją tęsti šachmatininko karjerą ženkliai sumažėjo, jaučiu, kad atėjo tinkamas metas pasitraukti.“

V.Kramnikas teigė, kad retkarčiais ketina sudalyvauti greitųjų ar žaibo šachmatų turnyruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.