EUROLYGA 2023

Orientacininkas I. Ambrazas Europos čempionate buvo 35-as, R. Vaitkus – 44-as

Turkijoje vykstančio Europos orientavimosi sporto slidėmis čempionato varžybose vidutinėje trasoje penktadienį kartu su pajėgiausiais senojo žemyno orientacininkais varžėsi ir du Lietuvos atstovai. Ignas Ambrazas 7,55 km su 21 kontrolės punktu trasą įveikė per 47 min. 7 sek. ir užėmė 35-ąją vietą.

 Ignas Ambrazas skrieja varžybu trasa.<br> D.Lazausko nuotr.
 Ignas Ambrazas skrieja varžybu trasa.<br> D.Lazausko nuotr.
 Rokas Vaitkus užėmė 44-ąją vietą.<br> D.Lazausko nuotr.
 Rokas Vaitkus užėmė 44-ąją vietą.<br> D.Lazausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 8, 2019, 5:09 PM, atnaujinta Feb 8, 2019, 5:13 PM

„Nuo pat starto iki pirmojo kontrolinio punkto reikėjo vien tik kilti į kalną. Sunki distancijos pradžia atsiliepė ir mano sprendimams – trasos pirmojoje dalyje padariau keletą klaidų, teko daugiau stabtelti ir prie punktų, ir sankryžose. Trasa buvo sunki ir įdomi, reikėjo rinktis gerus kelio variantus, kad nors kiek jėgų sutaupyti. Nuo trasos vidurio pradėjo snigti, slydimas pasidarė sunkesnis, bet man iki finišo buvo nedaug likę“, – pasakojo Europos suaugusiųjų čempionato debiutantas I.Ambrazas.

Kitas Lietuvos rinktinės narys Rokas Vaitkus trasoje sugaišo 53 min. 46 sek. ir finišavo 44-ojoje vietoje.

„Nors didelių klaidų pavyko išvengti, nuo pat pradžių trukdė nedideli niuansai – per ilgai dvejojau pasirinkti važiavimo variantus į keletą punktų, taip pat nesijaučiau užtikrintas savo sprendimais. Po 17 kontrolinio punkto dideliu greičiu besileisdamas nuo kalno nesuvaldžiau slidžių, kritau ir sulaužiau lazdą. Teko pabaigti trasą su viena lazda. Gaila, bet lazdų laužymas varžybose man jau tampa įprastu dalyku“, – įspūdžiais po trasos dalinosi R.Vaitkus.

Čempionu tapo švedas Erikas Rostas, trasą įveikęs per 35 min. 36 sek. Jis vos 3 sek. aplenkė norvegą Larsą Moholdtą. Bronza atiteko rusui Sergejui Gorlanovui (36.22). Vyrų grupėje startavo 55 sportininkai.

Moterų grupėje nugalėjo švedė Magdalena Olsson, distanciją įveikusi per 30 min. 27 sek. Sidabro medalį iškovojo suomė Salla Koskela (31.53), o bronzos – Rusijos atstovė Marija Kečkina (32.02). Moterys turėjo įveikti 5,6 km su 15 kontrolės punktų trasą.

Lietuvės šiame čempionate nestartuoja.

Sekmadienį sportininkai varžysis ilgoje trasoje.

Europos čempionatas Turkijoje vyksta pirmąjį kartą. Čempionate varžosi 40 moterų ir 50 vyrų iš 11 šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.