EUROLYGA 2023

Du Lietuvos rankininkai pergalingai grįžo į Čempionų lygą

Zaporižės „Motor“ ir „Montpellier“ klubai, kuriems atstovauja Lietuvos rankininkai, nesitraukia iš kovos dėl kelialapių į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas. Savaitgalį ir „Motor“ su Aidenu Malašinsku, ir „Montpellier“ su Jonu Truchanovičiumi laimėjo pirmąsias po žiemos pertraukos rungtynes.

 Aidenas Malašinakas pelnė 6 įvarčius.<br> G.Šiupario nuotr.
 Aidenas Malašinakas pelnė 6 įvarčius.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2019, 8:38 PM

„Montpellier“ šeštadienį namie įveikė Bresto „Miaškov“ komandą 29:23 (15:11). J.Truchanovičius įmetė 3 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 min.

„Motor“ sekmadienį irgi savo aikštėje nugalėjo „Flensburg-Handewitt“ klubą 28:26 (10:12). A.Malašinskas prie pergalės prisidėjo 6 įvarčiais.

Ypač sunkią užduotį sprendė Zaporižės rankininkai, prieš kuriuos išsirikiavo vienvaldžiai Vokietijos lygos lyderiai. Varžovai iškart surentė beveik nepramušamą gynybos sieną, ir „Motor“ per pusę kėlinio įmetė vos 2 įvarčius (15-ąją min. šeimininkai atsiliko 2:5). Vis dėlto paskui Ukrainos čempionai įrodė, jog gali būti lygiaverčiai varžovai – „Motor“ neleido Flensburgo komandai padidinti skirtumo ir ilgai mynė svečiams ant kulnų.

53-ąją min. Zaporižės rankininkams pavyko išlyginti rezultatą 23:23, o 57-ąją min. šeimininkai jau patys išsiveržė į priekį 26:25 ir mačo pabaigoje žaidė pakankamai ramiai, kad „Flensburg“ nesugebėtų dar kartą pavyti.

„Motor“ per 11 turų iškovojo 9 taškus ir B grupėje dalijasi penktąją vietą su „Nantes“. Vos vienu tašku daugiau turi „Flensburg“ ir Zagrebo PPD komandos. Į atkrintamąsias varžybas pateks šešios ekipos, o galimybių dar neprarado ir dviejose paskutinėse pozicijose esančios Celės „Pivovarna Laško“ (7 taškai) ir „Skjern“ (6).

Šioje grupėje ramios tik dvi pirmąsias vietas užsitikrinusios Paryžiaus PSG (20) ir Segedo „Pick“ (17).

„Montpellier“ pergalė buvo daug sunkesnė, negu galima pagalvoti žvelgiant į galutinį rezultatą. Nors „Montpellier“ dar pirmojo kėlinio viduryje pradėjo pamažu tolti ir prieš pertrauką vienu metu pirmavo penkiais įvarčiais 15:10, Baltarusijos čempionai nesudėjo ginklų ir antrajame kėlinyje kelis kartus lygino rezultatą (17:17, 18:18, 20:20). Vis dėlto antrojo kėlinio pabaigoje Monpeljė rankininkams pavyko dar sykį pabėgti ir atsirevanšuoti didesniu skirtumu, negu pirmajame rate pralaimėjo Breste (23:26).

Skirtumas gali būti svarbus, nes per 11 turų „Montpellier“, „Miaškov“ ir „Kristianstad“ iškovojo po 5 taškus. Šios trys komandos A grupėje dalijasi šeštąją vietą ir kovoja dėl šeštojo kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Penkis kelialapius jau užsitikrino „Barcelona“ (18 taškų), Skopjės „Vardar“ (15), Vespremo „Telekom“, Kielcų „Vive“ (po 14) ir Manheimo „Rhein-Neckar Löwen“ (12).

Beje, šiame ture antrąjį pralaimėjimą patyrė grupės lyderė „Barcelona“, išvykoje nusileidusi „Telekom“ rankininkams 26:29.

Čempionų lygos varžybos šią savaitę buvo atnaujintos po dviejų mėnesių pertraukos, per kurią vyko pasaulio čempionatas. Iki grupių etapo pabaigos liko trys turai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.