EUROLYGA 2023

Nuolaidžiavimas Rusijai perpildė kantrybę: sportininkai nori būti išgirsti

Dopingo skandalams nerimstant ir tarptautinei antidopingo organizacijai (WADA) toliau nuolaidžiaujant Rusijai, buriama nauja institucija, padėsianti išgirsti sportininkus ir užsiimsianti didesne veikla dopingo atvejų prevencijai.

 Kuriame nauja sportininkus vienijanti organizacija.<br> AP nuotr.
 Kuriame nauja sportininkus vienijanti organizacija.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2019, 8:49 AM

Ji vadinsis „Globalus sportininkas“, o organizacijos įkūrėjais tapo buvęs Jungtinės Karalystės dviratininkas Callumas Skinneris ir WADA valdžioje dirbęs Robas Koehleris.

Pagrindiniu motyvu kurti tokią organizaciją tapo WADA ir tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) netinkama reakcija į daugybę sportininkų išsakytų nuogąstavimų dėl sisteminių problemų su dopingo vartojimu Rusijoje.

„Visa idėja, kad sportininkų nėra klausomasi. Mes norime, kad jie būtų išgirsti. Norime, jog sportas augtų kartu su jo lyderiais“, – kalbėjo R.Koehleris.

Nauja organizacija išskyrė ir daugiau problemų sporte. Viena iš jų – seksualinis priekabiavimas. Anot grupės atstovų, dėl pastaruoju metų į viešumą išlendančių skandalų ir atsiranda sportininkus vienijančių judėjimų.

Naujoji organizacija pažėrė kritikos dabartiniams sportininkų komitetams WADA ir TOK struktūrose, nes jie turi ribotas galimybes daryti sprendimus.

„Mes neketiname jų menkinti, tačiau reikia pripažinti, kad yra spragų dėl tokių komitetų atstovavimo sportininkams“, – teigė R.Koehleris.

Savo ruožtu TOK atstovai pareiškė, kad jie nusivylė tokiu naujos organizacijos požiūriu. Tačiau WADA ėmėsi permainų ir ketina sustiprinti sportininkų pozicijas vadovybėje.

Sausio pabaigoje buvo pranešta, kad Rusija išvengė naujų WADA sankcijų, tačiau ir toliau turi laikytis iškeltų sąlygų, kad išliktų WADA nare.

WADA vykdomasis komitetas vieningai patvirtino priežiūros komiteto rekomendacijas po to, kai WADA ekspertams buvo suteiktas laisvas priėjimas prie Maskvos antidopingo laboratorijos duomenų, nors nustatytas terminas (iki 2018 metų gruodžio 31 dienos) jau buvo pasibaigęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą