EUROLYGA 2023

Komandos pasiruošusios kovai dėl LRF moterų taurės

Kovo 2 dieną Lietuvos rankinio federacijos (LRF) moterų taurės pirmajame pusfinalyje Utenoje susitiks Kauno rajono „Cascada-Garliava SM“ ir Vilniaus „Eglė-SM Tauras“, o Kauno „Acme-Žalgiriui“ iššūkį mes Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“. Laimėjusios ekipos kitą dieną susikaus dėl LRF taurės.

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) moterų taurės pirmajame pusfinalyje Utenoje susitiks Kauno rajono „Cascada-Garliava SM“ ir Vilniaus „Eglė-SM Tauras“.<br>handball.lt nuotr.
Lietuvos rankinio federacijos (LRF) moterų taurės pirmajame pusfinalyje Utenoje susitiks Kauno rajono „Cascada-Garliava SM“ ir Vilniaus „Eglė-SM Tauras“.<br>handball.lt nuotr.
Kauno<br>handball.lt nuotr.
Kauno<br>handball.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-02-25 15:59

„Taurės varžybos turi savo specifiką. Ten viską lemia vienos rungtynės, todėl čia įmanomi visi variantai“, – prieš artėjančias pusfinalio rungtynes kalbėjo „Cascada-Garliavos SM“ vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas.

Jo auklėtinėms šis pusfinalis itin svarbus psichologiškai, kadangi pastaruoju metu nugalėti būsimų varžovių Lietuvos moterų rankinio lygoje nugalėti nepavyksta. Jau dabar aišku, kad Kauno rajono komanda aukščiau trečiosios vietos moterų lygos reguliariajame sezone nepakils, tad galimybė pakovoti dėl vietos taurės finale, šią ekipą turėtų stipriai motyvuoti.

„Viską lems, kaip komandos atrodys būtent tą dieną. Būtent tuo taurės varžybos ir yra įdomios. Aišku, iki susitikimo dar bandysime ištaisyti klaidas savo žaidime“, – taurės formato subtilybes išskyrė M.Astrauskas.

Kauno rajono komandos vyriausiojo trenerio mintims pritarė ir Vilniaus „Eglės-SM Tauro“ strategas Karolis Kaladinskas: „Šioms rungtynėms yra kur kas didesnė atsakomybė ir viskas susideda tik iš vienų rungtynių, tad tikėtis galima visko“.

Vilnietės šį sezoną yra pasiruošusios nutraukti „Acme-Žalgirio“ ir „Cascada-Garliavos SM“ dvivaldystę, kadangi pastaruosius kelis sezonus būtent šios dvi moterų komandos diktavo madas Lietuvos rankinio padangėje.

Lietuvos moterų rankinio lygoje šį sezoną „Cascada-Garliava SM“ ir „Eglė-SM Tauras“ susitiko keturis kartus ir tris pergales tarpusavio rungtynėse iškovojo sostinės merginos, o kartą pergalę šventė Garliavos rankininkės.

Praėjusiais metais šios dvi ekipos taip pat žaidė LRF taurės pusfinalyje, tuomet pergalę šventė Kauno rajono merginos, kurios vėliau finale vis tik turėjo pripažinti Kauno „Acme-Žalgirio“ pranašumą.

„Acme-Žalgiris“ net septynis kartus iš eilės laimėjo LRF taurės varžybas, tad ir į Uteną atvyksta kaip pagrindinis favoritas išsivežti šį trofėjų. Kauniečių favoričių statusą sutvirtina ir šiuo metu užimama pirmoji vieta Lietuvos moterų rankinio lygoje. „Acme-Žalgiris“ per devynerias rungtynes surinko 15 taškų ir šiuo metu yra vienvaldis lygos lyderis. Būsimos varžovės iš Klaipėdos pirmauja antrajame pagal stiprumą šalies čempionate – LRF I-osios lygos varžybose. Ten „Dragūnas-Viesulas“ dar nesuklupo nė sykio ir yra tvirtai atitrūkęs nuo artimiausių persekiotojų.

Vyriausioji „Dragūno-Viesulo“ komandos trenerė Auksuolė Stropienė teigė, kad nors favoritėmis laikomos varžovės, tačiau klaipėdietės pasiruošusios kautis: „Aišku labai jaudinamės, nes esame labai jauna komanda, o dar iškrito keletas mūsų svarbių žaidėjų. Vis tik, stengsimės nenusileisti galingoms varžovėms ir deramai atstovauti savo miestui bei klubui“.

„Acme-Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius prieš artėjantį finalo ketvertą išskyrė būsimų varžybų svarbą savo ekipai: „Septynis kartus laimėjome LRF taurę. Tai mums labai svarbus titulas, nes jis suteikę teisę žaisti ir Europos taurės varžybose. Taip pat tai geras jėgų patikrinimas prieš lemiamas sezono kovas Lietuvos moterų rankinio lygos čempionate.“

Kovo 2 dieną 12 val. Utenoje įvyks pirmasis pusfinalis, kuriame susitiks „Cascada-Garliava SM“ bei „Eglė-SM Tauras“. Iškart po jų dėl vietos finale kovos „Acme-Žalgiris“ ir „Dragūnas-Viesulas“. Po moterų pusfinalių jėgas aiškinsis keturios stipriausios vyrų ekipos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.