EUROLYGA 2023

Pristatyta knyga apie olimpinį vicečempioną ėjiką Antaną Mikėną

Pirmadienį į Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) būstinę Vilniuje sugužėjo ėjimo bendruomenė. Čia buvo pristatyta pirmo šalies olimpinio vicečempiono, 1956-aisiais Melburne sidabrą iškovojusio, Antano Mikėno biografinė knyga „Antanas Mikėnas = Sportinis ėjimas“.

 Pristatyta kyga apie A.Mikėną.
 Pristatyta kyga apie A.Mikėną.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-27 12:16

Knygos autorė – legendinio ėjiko duktė Eglė Mikėnaitė-Juodeikienė. Pasak jos, sukurti rašytinį leidinį ją paskatino tiek noras įamžinti tėčio atminimą, tiek prieš šešerius metus Gintarės Grikštaitės bei Stasio Petkaus išleistas filmas „Olimpinio sidabro žingsniai. Antanas Mikėnas“.

„Įamžinti atminimą man visada norėjosi dėl tos priežasties, kad apie jį yra labai mažai rašyta, nebuvo platesnio pobūdžio informacijos. Žinoma, labai džiaugiausi, kai atsirado filmas, tačiau rašytinės biografijos nebuvo. Bandžiau pakalbinti rašyti Gintarę (Grikštaitę – lengvoji.lt), ji pasakė, kad aš pati galiu – tai ir parašiau“, – šypsojosi E.Mikėnaitė-Juodeikienė.

Knygos pristatymo data pasirinkta neatsitiktinai. Vasario 24-ąją A.Mikėnui būtų sukakę 95 metai.

„Iš pradžių rašiau apie tėtį, o po to supratau, kad aš pasakoju apie sportinį ėjimą. Apie tai, kad ši sunki rungtis turi savo žavesį, svorį. Kai pradėjau gilintis, pradėjau gilintis ir į patį sportinį ėjimą apskritai. Tai pakėlė mane virš kasdienybės, buvo šviesu, gražu, rašiau apie nuostabią žmogaus gyvenimo pusę“, – rašymo procesą prisiminė knygos autorė.

LLAF direktorius Rimantas Mikaitis pasidžiaugė, kad federacija galėjo prisidėti finansuodama knygos leidimo išlaidas.

„Turime dvi progas. Viena – tai Eglės knygos pristatymas, o kita – 95-asis Antano Mikėno gimtadienis. Puiku, kad yra galimybė prisiminti, pagerbti legendinį ėjiką. Labai smagu, kad yra puoselėjamos ėjimo tradicijos ir Birštone kasmet rengiamos sportinio ėjimo varžybos Antanui Mikėnui atminti ir labai smagu, kad šiandien galime pavartyti knygą“, – svečius sveikino R.Mikaitis.

Tradicinės A.Mikėno memorialo sportinio ėjimo varžybos šiemet vyks jau 33 kartą. Nuo šiol ten bus vykdomas ir Baltijos šalių sportinio ėjimo komandinis čempionatas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.