EUROLYGA 2023

Rusija uždraudė savo atletams per dopingo testus gerti alų

 Rusija dėl atletų „agresyvaus“ elgesio ir įtakos dopingo testų rezultatams penktadienį uždraudė sportininkams vartoti alkoholį tikrinant, ar jų organizme yra uždraustų medžiagų.

Rusų sportininkai negalės per dopingo kontrolę gerti alų<br>T.Bauro nuotr.
Rusų sportininkai negalės per dopingo kontrolę gerti alų<br>T.Bauro nuotr.
Rusų sportininkai negalės per dopingo kontrolę gerti alų<br>M.Patašiaus nuotr.
Rusų sportininkai negalės per dopingo kontrolę gerti alų<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 4:47 PM, atnaujinta Mar 1, 2019, 8:02 PM

Po varžybų išgerta alaus taurė gal ir padeda daug skysčių netekusiam atletui pateikti šlapimo mėginį, bet dabar jiems teks apsiriboti „dideliais vandens kiekiais“, kuriuos parūpins tikrintojai, pranešė Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) vadovo pavaduotoja Margarita Pachnockaja.

Ji pareiškė naujienų agentūrai AP, kad alkoholiu itin piktnaudžiaudavo lengvaatlečiai.

„Tai nėra labai gerai kalbant apie atletų elgesį dopingo kontrolės metu, mandagumą ir taisyklių laikymąsi, – sakė ji. – Jie būdavo nemandagūs, šiek tiek agresyvūs.“

RUSADA nustatė, kad alus netgi gali paveikti „biologinio paso“ programos, per kurią tikrinama, ar atletai vartoja dopingą, rezultatus.

„Alus turėdavo didelę įtaką. Jis gali lemti ar paslėpti tam tikrus pokyčius“, – pažymėjo M. Pachnockaja. Tačiau ji pabrėžė, kad nėra jokių įrodymų, kad atletai tyčia mėgindavo keisti testų rezultatus.

Pasak M. Pachnockajos, nuo šiol visi su alumi atvykstantys sportininkai bus „griežtai“ perspėjami paslėpti gėrimą, o apie nepaklūstančių atletų elgesį bus pranešama jų sporto šaką valdančioms institucijoms.

Rusijoje nuo 2005 metų draudžiama pardavinėti ir gerti alkoholinius gėrimus stadionuose ir sporto objektuose. Sušvelnintas įstatymas buvo tik 2018 metais per pasaulio futbolo čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.