EUROLYGA 2023

Garsaus rankinio trenerio garbei pervadinta gatvė Skaudvilėje

Tauragės rajono savivaldybės taryba nusprendė pakeisti Skaudvilės miesto Šlaito gatvės pavadinimą, ją pervadinant garsaus rankinio trenerio Marcelino Zelbos vardo gatve. Taip nuspręsta įamžinti jo atminimą.

Nuo šiol Skaudvilė turi garbaus trenerio Marcelino Zelbos vardu pavadintą gatvę.<br>„Tauragės kurjerio“ ir tauragesvvg.lt nuotr.
Nuo šiol Skaudvilė turi garbaus trenerio Marcelino Zelbos vardu pavadintą gatvę.<br>„Tauragės kurjerio“ ir tauragesvvg.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Tauragės kurjeris“

Mar 3, 2019, 6:33 PM, atnaujinta Mar 3, 2019, 6:40 PM

Prašymą dėl Marcelino Zelbos atminimo įamžinimo pateikė Skaudvilės miesto kraštiečiai. Skaudvilės seniūnijos seniūno iniciatyva buvo atlikta apklausa dėl Šlaito gatvės pervadinimo į M.Zelbos gatvę. Dauguma Šlaito gatvės gyventojų su tokiu siūlymu sutiko. Paprieštaravo tik vienas, pasiūlęs M.Zelbos vardu pervadinti ne Šlaito, o D.Poškos gatvę.

Lietuvos rankinio bendruomenė, kartu ir visas Tauragės kraštas, iškilaus pedagogo – rankinio trenerio ir kūno kultūros mokytojo M.Zelbos neteko 2017 metų birželį.

M.Zelba vadinamas visų sporto šakų treneriu: treniravo Skaudvilės vidurinės mokyklos įvairaus amžiaus dviračių, futbolo, gimnastikos, krepšinio, lengvosios atletikos, rankinio, slidinėjimo, stalo teniso, šaudymo, tinklinio sporto šakų sportininkus.

Jis buvo Tauragės rajono garbės pilietis, apdovanotas Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento sidabro medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Olimpine žvaigžde, o Lietuvos rankinio federacija jam vieninteliam yra įteikusi garbės ordiną „Už nuopelnus Lietuvos rankiniui“.

M.Zelba išugdė ne vieną tarptautinės klasės sporto meistrą ir Europos taurės laimėtoją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.