EUROLYGA 2023

Žiemos universiadoje J. Traubaitė pateko į keblią situaciją, tačiau užėmė aukštą vietą

Rusijos Krasnojarsko mieste vykstančioje žiemos universiadoje šiandien prie starto linijos stojo orientavimosi sporto slidėmis atstovai.

Nuotraukoje (iš kairės): Ignas Ambrazas, Miglė Sušinskaitė, Svajūnas Ambrazas, Judita Traubaitė, Rokas Vaitkus.
Nuotraukoje (iš kairės): Ignas Ambrazas, Miglė Sušinskaitė, Svajūnas Ambrazas, Judita Traubaitė, Rokas Vaitkus.
 Krasnojarske startavo žiemos universiada
 Krasnojarske startavo žiemos universiada
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 4:39 PM

Sprinto trasoje puikiai pasirodė Judita Traubaitė, užėmusi 16-ąją vietą. Judita 3,5 km su 10 kontrolinių punktų distanciją įveikė per 15 min. 33 sek. bei nuo čempione tapusios suomės Liisos Nenonen (14:04) atsiliko 1 min. 29 sek.

Sidabro medalis atiteko rusei Marinai Viatkinai (+0:21), o bronza – suomei Mirkai Suutari (+0:37).

Miglė Sušinskaitė galutinėje rikiuotėje liko 32-oje vietoje (+5:10).

„Viskas buvo lyg ir neblogai, tik šiandien, matyt, kiek per lėtai judėjau. Į pirmą šliuoždama punktą gan daug laiko pralošiau: nuo pat starto buvo ilgas pakilimas, o dar įsukus į siauresnę vėžę po sniegu pakišau slidę ir kažkiek užtrukau ją betraukiant.

Abejojau dėl keleto pasirinktų variantų, bet iš tiesų viską teisingai pasirinkau. Trasa pasirodė gan įdomi – reikėjo ir pasiorientuoti, ir greitai slysti.

Daug smagių nusileidimų. Keliose vietose galėjau jaustis užtikrinčiau, nes vakar treniravomės tose pačiose vėžėse – buvo aišku kokie posūkiai ir nuokalnės laukia.

Pasirodymu esu gan patenkinta, o ryt būtų smagu, jei pavyktų pakilti keletu vietų aukščiau. Tačiau sunku nuspėti kaip seksis, nes slidėmis persekiojime startuoti dar neteko“, – įspūdžiais po trasos dalinosi Judita Traubaitė.

Vyrų 4,9 kilometro su 13 kontrolinių punktų trasą greičiausiai įveikė rusas Vladislavas Kiselevas (15:46), vos 4 sekundėmis aplenkęs norvegą Auduną Heimdalą ir 11 sekundėmis tautietį Sergejų Gorlanovą.

Greičiausiai iš lietuvių šiandien finišą pasiekė Ignas Ambrazas, trasoje užtrukęs 18 min. 11 sek. bei užėmęs 19-ą vietą.

Rokas Vaitkus užėmė 29 vietą, trasą įveikęs per 18 min. 56 sek.

„Trasa šiandien buvo įdomi, su keliais variantais į punktus. Manau, kad trasą įveikiau gerai, tik į 7 kontrolinį punktą praleidau reikalingą posūkį ir praradau nedaug laiko.

Kalnai čia nėra labai statūs, bet yra pavojingų nusileidimų. Sniegas šlapias, klampus, todėl siaurose vėžėse buvo sunku sukinėtis“, – po finišo pasakojo Ignas Ambrazas.

Antradienį universiadoje orientacininkų laukia persekiojimo lenktynės.

Orientavimosi sportas slidėmis į žiemos universiados programą įtrauktas pirmą kartą.

Dvidešimt devintojoje žiemos universiadoje šiemet dalyvauja apie tris tūkstančius studentų iš 58 pasaulio šalių.

Universiadoje bus išdalinti 76 medalių komplektai, o programoje – net 11 žiemos sporto šakų: akmenslydis, akrobatinis slidinėjimas, bandis, biatlonas, dailusis čiuožimas, greitasis čiuožimas trumpajame take, kalnų slidinėjimas, ledo ritulys, orientavimosi sportas slidėmis, slidinėjimas ir snieglenčių sportas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.