EUROLYGA 2023

Ledo ritulio čempionate per žingsnį nuo triumfo atsidūrė „Energija“

Daugkartinė Lietuvos ledo ritulio čempionato nugalėtoja Elektrėnų „Energija“ ketvirtadienį žengė dar vieną žingsnį link savo trofėjų lentynos papildymo.

 Elektrėnų klubas atsidūrė per žingsnį nuo čempionų titulo.<br> T.Pacausko nuotr.
 Elektrėnų klubas atsidūrė per žingsnį nuo čempionų titulo.<br> T.Pacausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2019, 11:00 PM

Antrose finalo serijos rungtynėse elektrėniškiai Vilniuje 7:4 nugalėjo „Hockey Punks“ komandą ir dar labiau priartėjo prie čempionų titulo. Šiuo metu prieš sostinės ekipą serijoje iki trijų pergalių „Energija“ pirmauja jau 2:0, tad sėkmės atveju sezoną šis klubas gali užbaigti jau sekmadienį, savo arenoje įvyksiančiose trečiose serijos rungtynėse.

Rungtynių žiūrovams ilgai laukti pirmųjų progų nereikėjo: dar neįpusėjus pirmajam kėliniui „Energijos“ puolimo lyderis Andrius Židkovas turėjo dvi puikias galimybes išvesti savo klubą į priekį. Visgi, dublį pirmajame mače pelnęs puolėjas iš pradžių atsidūręs vienas prieš vartininką nesugebėjo jo pergudrauti, o vėliau po varžovų klaidos perduodant ritulį, atsidūręs laisvas netoli vartų jis sudrebino vartų skersinį.

Vis didėjantis „Energijos“ spaudimas lėmė tai, kad „pankai“ dažnai rinkosi baudos minutes, o visas veiksmas vyko prie šeimininkų vartų. Galiausiai surengti atakų vilniečiams nesisekė net ir patiems įgijus kiekybinę persvarą, o tuo jų problemos nesibaigė: keturis žaidėjus ant ledo turėję Elektrėnų ekipos atstovai sugebėjo ne tik apsiginti, bet ir patys surengė ataką, kurios smaigalyje atsidūręs Dmitrijus Beliakovas išvedė savo klubą į priekį (15:28, rez. perd. A. Židkovas, Justinas Vėželis).

Iš viso pirmojo kėlinio metu „Energija“ atliko net 17 metimų, o jų varžovai atsakė 7 bandymais pasižymėti. Visgi, padidinti persvaros elektrėniškiams nepavyko, tad po dvidešimties minučių jie pirmavo 1:0.

Antrąjį kėlinį „Hockey Punks“ pradėjo gerokai aktyviau, o tą padaryti jiems padėjo ir varžovų nuobaudos. Kėlinį mažumoje pradėję „Energijos“ atstovai baudos minutes rinkosi ir kėlinio pradžioje, o galiausiai dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą įgiję vilniečiai surengė ir rezultatyvią ataką. Gavęs progą smūgiuoti iš vidutinės distancijos neklydo Algimantas Visockas (22:55, rez. perd. Rokas Bacevičius, Laisvydas Rimkus).

Rungtynėms įpusėjus tobulą progą susigrąžinti persvarą įgijo jau „Energija“: vienu metu net du „Hockey Punks“ žaidėjai pažeidė taisykles, tad svečiai įgijo progą dvi minutes realizuoti dvigubą kiekybinę persvarą. Įvarčiui pasiekti elektrėniškiams prireikė vos kelių sekundžių, kai iš toli taikliai iššovė Rolandas Aliukonis (27:40, rez. perd. Mikhailas Evstigneevas).

Netrukus „Energija“ turėjo dar vieną progą ilgai dvigubai kiekybinei persvarai, tačiau net ir jos neišnaudoję Lietuvos čempionai po kelių minučių sugebėjo padvigubinti savo persvarą. Metimu iš arti trečiąjį komandos įvartį pelnė A. Židkovas (31:18, rez. perd. Artūras Katulis).

Artėjant antrojo kėlinio pabaigai siekdamas neleisti varžovams suteikti galimybės greitai atakai Simas Baltrūnas palikęs vartus krisdamas išmušė ritulį, bet pirmasis prie ritulio suskubęs M. Evstigneevas vienu prisilietimu puikiu metimu pasiuntė ritulį į tuo metu tuščius „Hockey Punks“ vartus (34:32).

Trijų įvarčių deficitą turėjusi „pankų“ komanda dar antrajame kėlinyje sugebėjo sušvelninti varžovų persvarą. Iš už vartų iščiuožęs Laisvydas Rimkus užklupo „Energijos“ vartininką Maksimą Ponomarenko nepasiruošusį ir pasiuntė ritulį į artimąjį vartų kampą (38:44, rez. perd. Ernestas Trukšnys).

Lemiamą kėlinį „Hockey Punks“ pradėjo aktyviai, bet jiems pasižymėti nepavyko net ir turint kiekybinę persvarą, o komandoms sugrįžus į žaidimą penki prieš penkis, S. Baltrūną pralaužė Konstantinas Isaevas (46:31, rez. perd. D. Beliakovas, A. Katulis).

Dar kartą atsidūrę per tris įvarčius nuo savo varžovų „pankai“ ir vėl surado galimybę priartėti prie savo oponentų. Greitoje atakoje du prieš vieną išbėgę šeimininkai pasižymėjo po tikslaus Ilja Želtakovo smūgio į viršutinį vartų kampą (51:59, rez. perd. Aliaksejus Kuveka, L. Rimkus).

Visgi, vilčių pakovoti dėl pergalės atgaivinti vilniečiams neleido galinga „Energijos“ atkarpa: per 22 sekundžių atkarpą į S. Baltrūno vartus buvo paleisti du tikslūs metimai. Pasižymėjo du antruosius savo rungtynių įvarčius pelnę žaidėjai – A. Židkovas (53:36, rez. perd. K. Isaevas, D. Beliakovas) ir K. Isaevas (D. Beliakovas, A. Židkovas).

Rungtynėms artėjant prie pabaigos „Energijos“ ekipa dar kartą liko žaisti trise prieš penkis, o I. Želtakovas tuo pasinaudojo užfiksuodamas savo dublį (56:32, rez. perd. Hectoras Majulas, Šarūnas Kuliešius).

Mačo pabaigoje ir vėl netrūko emocijų, o labiausiai besireiškę „Energijos“ žaidėjai rungtynes užbaigė ant nubaustųjų suolelio. Tiesa, nepaisant dar vienos dvigubos kiekybinės vilniečių persvaros ir keleto puikių progų bei vartininko keitimo šeštuoju aikštės žaidėju, rungtynių rezultatas nepakito.

Trečiosios Lietuvos čempionato finalo rungtynės įvyks sekmadienį, kovo 24-ąją dieną, Elektrėnų ledo rūmuose. Rungtynių startas 15:45 val., o „Energijos“ pergalės atveju šis klubas taptų 2018-2019 metų sezono Lietuvos čempionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.