EUROLYGA 2023

Moterų rankinio rinktinė sužinojo varžoves

Lietuvos moterų rankinio rinktinė sužinojo savo varžoves 2020-ųjų metų Europos moterų rankinio čempionato atrankos varžybose. Mūsų rinktinė pateko žais II-oje grupėje kartu su Juodkalnijos, Vengrijos ir Italijos rinktinėmis.

 Lietuvos rankininkės sužinojo varžoves.
 Lietuvos rankininkės sužinojo varžoves.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2019, 9:07 PM

Lietuvaitės prieš burtų traukimo ceremoniją buvo ketvirtajame pagal stiprumą krepšelyje, tad visas varžoves gavo iš stipresnių krepšelių. Praėjusioje atrankoje mūsų rinktinė, sužaidusi lygiosiomis su vokietėmis ir turkėmis, liko ketvirtoje vietoje, o į Europos čempionatą iš mūsų grupės pateko Vokietijos ir Ispanijos rinktinės. Kaip įprasta ir dabar į finalinį Europos čempionato etapą pateks dvi pirmąsias vietas grupėje užėmusios komandos.

Praėjusiame Europos čempionate varžėsi dvi mūsų grupės komandos – vengrės bei Juodkalnijos rankininkės.  Merginos iš Juodkalnijos užėmė devintąją vietą, o Vengrijos moterų rinktinė liko septinta. 2020-ųjų metų Europos čempionate vietas kol kas turi tik šeimininkės Norvegijos bei Danijos rinktinės.

Visai neseniai prie mūsų rinktinės vairo stojęs Karolis Kaladinskas burtų rezultatams didelio dėmesio neskyrė: „Kuomet esi ketvirtajame krepšelyje, negali tikėtis lengvų varžovų. Šiuo metu mūsų uždavinys turi būti atsispirti ir pakilti kuo aukščiau. Turime susikoncentruoti ties savo žaidimu ir jo gerinimu kiekvienose rungtynėse.“

Vis dėlto, tekę varžovės, anot K. Kaladinsko tikrai nėra pats blogiausias įmanomas variantas: „Sakykime, jog gal kiek nepasisekė su antruoju krepšeliu, iš kurio gavome vengres, tačiau, mano nuomone, tiek pirmajame, tiek trečiajame krepšelyje buvo ir galbūt grėsmingesnių varžovių.“

Pirmąsias atrankos rungtynes Lietuvos rinktinė žais rugsėjo pabaigoje su Vengrijos rankininkėmis, o už kelių dienų namuose priims ir viešnias iš Juodkalnijos. Tuo tarpu Lietuvos vyrų rankinio rinktinė jau balandžio 11 dieną Europos čempionato atrankos rungtynes su Rumunija žaidžia išvykoje, o balandžio 14 dieną namuose – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.