EUROLYGA 2023

Už Tokijo žaidynes atsakingas japonų ministras atsistatydino dėl netaktiškų komentarų

Virtinę netaktiškų komentarų išsakęs Japonijos ministras, atsakingas už pasirengimą 2020 metais Tokijuje vyksiančioms olimpinėms žaidynėms, trečiadienį atsistatydino.

Eksministras Yoshitaka Sakurada pasiprašė atsistatydinti po to, kai įskaudino 2011 metų žemės drebėjimo ir cunamio aukas<br> Scanpix.com
Eksministras Yoshitaka Sakurada pasiprašė atsistatydinti po to, kai įskaudino 2011 metų žemės drebėjimo ir cunamio aukas<br> Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-10 23:05

Tokį sprendimą jis priėmė likus mažiau nei 500 dienų iki olimpiados pradžios. Kovo mėnesį iš pareigų taip pat pasitraukė Japonijos olimpinio komiteto (JOC) vadovas, figurūojantis Prancūzijos teisėsaugos vykdomame tyrime dėl galimos korupcijos.

Eksministras Yoshitaka Sakurada „pasiprašė atsistatydinti po to, kai įskaudino 2011 metų žemės drebėjimo ir cunamio aukas“,  žurnalistams pareiškė ministras pirmininkas Shinzo Abe.

„Ir aš sutikau, – pažymėjo jis. – Labai apgailestauju dėl jo replikų stichijos nusiaubtų rajonų gyventojams.“

Vyriausybės vadovas pridūrė, kad prisiima atsakomybę už ministro paskyrimą.

Apie atsistatydinimą paskelbta Y. Sakuradai per vieno valdančiosios Liberaldemokratų partijos nario surengtą susitikimą pareiškus, kad parama šiam įstatymų leidėjui yra svarbesnė negu nukentėjusio regiono atsigavimas, informavo visuomeninis transliuotojas NHK.

2011 metų kovą galingo povandeninio smūgio sukeltas cunamis pražudė per 18 tūkst. žmonių ir užtvindė Fukušimos atominę jėgainę. Išsilydžius aktyviajai masei trijuose ir šešių jos reaktorių prasidėjo didžiausia branduolinė krizė po 1986-ųjų Černobylio atominės elektrinės avarijos.

Daugiau nei 50 tūkst. gyventojų iki šiol nesugrįžo į savo namus.

Japonijoje 2020 metais vyksiančios žaidynės pramintos „Rekonstrukcijos olimpiada“, o vyriausybė siekia pademonstruoti pasauliui, kaip po stichinės nelaimės atsigauna regionas.

Y. Sakurada anksčiau jau buvo sulaukęs kritikos dėl savo neapdairių žodžių, pavyzdžiui, kai pareiškė esąs nusivylęs, kad garsioji paauglė plaukikė Rikako Ikee  paskelbė, jog serga vėžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.