EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo ritulio rinktinė sutrumpino kandidatų sąrašą ketina taikyti dar nematytas naujoves

Lietuvos ledo ritulio rinktinė artėja prie lemiamos pasiruošimo stovyklos fazės. Iki šiol mūsų šalyje neregėtas technines naujoves taikanti rinktinė jau kitą savaitę turės nuspręsti dėl 22-ejų žaidėjų, kurie vyks į pasaulio čempionato IA diviziono kovas Kazachstane, o pastarosiomis dienomis rinktinės stovyklą paliko pirmieji žaidėjai.

 Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris yra parengęs naujovių.<br> Hockey.lt nuotr.
 Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris yra parengęs naujovių.<br> Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2019, 12:44 PM, atnaujinta Apr 21, 2019, 12:48 PM

Prieš paskutinę pasiruošimo savaitę rinktinės vyriausias treneris Danielis Lacroix pasidžiaugė treniruočių stovykla ir išskyrė pagrindinius jos akcentus.

„Sakyčiau, kad tai buvo geros dvi treniruočių savaitės visai komandai, o man tai buvo puiki pirmoji savaitė su rinktine. Jos metu mes turėjome puikią galimybę pasižiūrėti į jaunesnius vaikinus ir įsitikinti tuo, ką jie sugeba. Kaip visiems žinoma, rinktinę po praėjusių metų paliko nemažai veteranų, o ypač tai jaučiasi gynybos grandyje.

Todėl džiaugiuosi, kad atvykęs jaunimas yra išalkęs ir viską atlieka su maksimalia koncentracija ir užsivedimu. Per šias savaites mes pasižiūrėjome į mūsų jaunimą, įvertinome jų galimybes, o taip pat turėjome laiko tiek padirbėti ties mūsų norima sistema rinktinėje, tiek ir pamokėme žaidėjus kai kurių dalykų“, – teigė rinktinės treneris.

Kanadietis taip pat atskleidė, jog naująją treniruočių programą išbandę žaidėjai paliko jam puikų įspūdį, o taip pat jis pasidžiaugė ir tuo, jog turint keturis asistentus, jis su savo štabu didesnį dėmesį galėjo skirti ir individualiam darbui su žaidėjais.

„Man patiko tai, kaip žaidėjai atrodė treniruotėse. Kiekvieną dieną mes stengėmės dirbti ties tuo, kad taptume geresne komanda ir pagerintume savo grupinį darbą. Tačiau be darbo ties mūsų svarbiausiais aspektais, mes turėjome galimybę padirbėti individualiai su žaidėjais ir juos šiek tiek pamokyti. Tai yra itin svarbu tokioje jaunoje komandoje, kurią mes turime. Dėl to galiu tik pasidžiaugti, kad šioje rinktinėje turime keturis asistentus.

Prisijungęs Ronas Pasco ne tik gali puikiai analizuoti oponentus ir įvertinti savo žaidėjų gebėjimus, tačiau ir turi daugybę patirties, kurią jis gali perduoti jaunimui. Šarūnas Kuliešius taip pat puikiai pasidarbavo, kadangi jis puikiai pažįsta kiekvieną ledo ritulininką, o prisidėjus Arūnui Aleinikovui ir Ty Newberry, mes turėjome penkis trenerius ir ne tokį didelį žmonių kiekio skirtumą tarp žaidėjų skaičiaus ir trenerių personalo. Tai mums labai padėjo su žaidėjais dirbant individualiai.“

Dar prieš šios savaitės kontrolines su Estija rungtynes rinktinė atsisveikino su vartininku Donatu Žukovu ir puolėjais Luku Žukausku bei Ignotu Ragu. Tuo metu šeštadienį (balandžio 20 d.) nuspręsta, jog į pasaulio čempionatą nevyks ir gynėjas Mantas Stankius.

Rinktinėje jau dirba visi ledo ritulininkai: paskutinis rinktinės stovyklą papildė antradienį į treniruotes atvykęs vartininkas Mantas Armalis.

Visgi, ne visi rinktinės kandidatų sąraše buvę žaidėjai galėjo atvykti į stovyklą – Edgarui Rybakovui koją pakišo trauma, o Pijus Rulevičius pasaulio čempionatą praleis dėl asmeninių priežasčių.

Šiuo metu rinktinėje dirba 26 ledo ritulininkai, kurie visu tempu ruošiasi balandžio 23-24 dienomis įvyksiančioms rungtynėms su Lenkijos nacionaline rinktine. Planuojama, jog būtent po šių rungtynių paaiškės galutinis rinktinės 22-ukas, kuris vyks į pasaulio čempionatą.

Rinktinės treneris atskleidė, jog prieš paskutinius du mačus jis vis dar turi neatsakytų klausimų, o draugiškų rungtynių cikle rinktinė kartais specialiai sudėtingesnėse situacijose išbando jaunimą, kad galėtų įsitikinti, kaip jie pasiruošę atlaikyti spaudimą.

„Mūsų dar laukia dvejos rungtynės ir keletas svarbių sprendimų. Šiuo metu vis dar liko keletas klaustukų, tad šie mačai mūsų rinktinei yra labai svarbūs. Juk po jų daug laiko nebebus – mūsų lauks kelionė į Kazachstaną, o ten atvykus po kelių dienų jau teks startuoti pasaulio čempionate.

Draugiškose rungtynėse kartais specialiai paliekame veteranus ant suolo ir įvairiose situacijose išbandome mūsų jaunimą. Taip bandome susipažinti su tuo, kaip jie gali atrodyti sudėtingose situacijose, o tai žinoti prieš pasaulio čempionato startą yra labai svarbu.“

Nepaisant paskutinių sprendimų, šiemet rinktinėje bus nemažai jaunimo, kuriam tai bus pirmoji patirtis pasaulio čempionatuose.

D.Lacroix teigimu, paruošti žaidėjus tokioms situacijoms labai sudėtinga ir kartais reikia tiesiog pasitikėti, jog jaunieji žaidėjai sugebės patirties spragas užkamšyti savo entuziazmu.

„Kaip paruošti ir pasirinkti tarp patirties neturinčio jaunimo pasaulio čempionatui? Taip išties geras klausimas. Manau, kad tai yra vienas iš tų dalykų, į kurį nėra aiškaus atsakymo. Tu tiesiog turi rinktis tuos, kuriais pasitiki labiausiai. Su tais vyrukais tu esi garantuotas, kad jie atneš entuziazmą ir bandys atlikti viską, ką mes numatysime savo žaidimo plane.

Kai kurie žaidėjai atvykę į pasaulio čempionatą padarys žingsnį į priekį ir pakels savo žaidimo kreivę. Tačiau su jaunimu reikia susitaikyti, kad tai yra mokymosi procesas, kuriame netrūks klaidų – mes visi tai žinome. Bet mes viliamės, kad savo darbo etika jie sugebės užglaistyti padaromas klaidas.“

Rinktinės stovykloje atliekamu darbu patenkintas buvo ir komandos vadovas Karolis Kubilius, kuris pasidžiaugė žaidėjų atsidavimu bei negailėjo komplimentų trenerių štabo darbui.

„Šiais metais surinkta stipri komanda, o jos darbas treniruotėse yra pagirtinas. Rinktinės žaidėjai nusiteikę gerai ir darbingai, pasiruošimas vyksta pilnu tempu. Rinktinei suteiktos geros sąlygos ir viskas išpildoma aukštu lygiu. Komplimentų vertas ir trenerių štabas – jų atliekamo darbo kokybė yra tokia, kokios mes Lietuvoje dar nesame matę. Viskas yra atliekama nepriekaištingai profesionaliai ir visais aukščiausio ledo ritulio lygio standartais“, – rinktinės treniruočių stovykla džiaugėsi komandos vadovas.

Jau pasaulio čempionato metu rinktinė naudosis ir dar viena technine gudrybe, kurios iki šiol mūsų šalies rinktinė neturėjo. Rungtynių metu filmuojamas rungtynes su specialia programa apdoros rinktinėje už vaizdo peržiūras atsakingas treneris T.Newberry, kuris pertraukų tarp kėlinių metu su trenerių štabu galės komandai pateikti norimų epizodų pakartojimą iš praėjusio kėlinio.

Tokių peržiūrų galimybė vos pasibaigus kėliniams – naujovė Lietuvos ledo ritulio pasaulyje. Trenerio D.Lacroix teigimu, su tuo mes galėsime lygintis su kitomis šio diviziono rinktinėmis.

„Nors Lietuvoje tai yra naujovė, aukštesniuose divizionuose komandos tuo naudojasi jau ne vienerius metus. Mums labai svarbu turėti galimybę žaidėjus pamokyti ar parodyti, kas vyksta ant ledo ir kaip jiems reikia adaptuotis. Tai yra tik dar vienas dalykas, kuriuo mes bandysime su visais varžytis ir su juo neatsiliksime nuo kitų valstybių“, – teigė treneris.

Artimiausia savaitė rinktinės nariams bus itin darbinga. Rinktinės laukia paskutiniai kontroliniai mačai Elektrėnuose su Lenkijos rinktine balandžio 23 dieną (16.30 val.) ir balandžio 24-ąją (18.40 val.).

Po šių mačų galutinę sudėtį paskelbsianti Lietuvos nacionalinė rinktinė išvyks į Kazachstaną, kur jau balandžio 29 dieną rinktinė pradės kovas pasaulio čempionate rungtynėmis su Baltarusijos rinktine.

Lietuvos ledo ritulio rinktinės kandidatų sąrašas (žaidėjas, klubas, šalis):

Gynėjai:

Artūras Katulis (Elektrėnų „Energija“, Lietuva);

Nerijus Ališauskas (Rygos „Dinamo“, KHL, Latvija);

Edgaras Protčenka (Billingham Stars, NIHL, D.Britanija); 

Tomašas Krukovskis (Vilniaus „Geležinis vilkas“, Lietuva);

Kostas Gusevas („HK Riga“, MHL, Latvija);

Dominykas Motiejūnas („Potomac Patriots“, USPHL, JAV);

Arvidas Domeika („Dallas Snipers“, WSHL, JAV);

Paulius Rumševičius („Liepaja“, Latvija);

Puolėjai:

Dainius Zubrus (be klubo);

Vytautas Jagelavičius („Kaunas Hockey“, Lietuva);

Povilas Verenis („Waldkraiburg“, Liga3, Vokietija);

Arnoldas Bosas („Hannover Indians“, Liga3, Vokietija);

Tadas  Kumeliauskas („Memmingen“, Liga3, Vokietija);

Aivaras Bendžius („Sharks Mechelen“, BeNeLiga, Belgija);

Danielis Bogdziulis („Nordhorn“, Liga4, Vokietija);

Mauras Baltrukonis („Energija“, Lietuva); 

Paulius Gintautas („IK Comet“, Div1, Norvegija);

Ugnius Čižas („IK Comet“, Div1, Norvegija);

Danielius Nomanovas („Nordhorn“, Liga4, Vokietija);

Ilja Četvertak („IK Comet“, Div1, Norvegija);

 Emilijus Krakauskas („Kloten“, NLB, Šveicarija);

 Dominykas Bogdziulis („Syracuse Jr. Stars“, NCDC, JAV);

Patrikas Misiukas („Boston Bandits“, NCDC, JAV).

Vartininkai:

Mantas Armalis („Skelleftea“, Švedija);

Elvinas Karla („Potomac Patriots“, USPHL, JAV);

Laurynas Lubys („Saipa“, Jr SM-Liiga, Suomija).

Oficialūs asmenys:

Danielis Lacroix (treneris);

Ronas Pasco (trenerio asistentas);

Arūnas Aleinikovas (trenerio asistentas);

Šarūnas Kuliešius (trenerio asistentas);

Ty Newberry (trenerio asistentas);

Piotras Dubrovskis (medicina);

Aurelijus Kriščiūnas (techninis darbuotojas);

Karolis Kubilius (vadovas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.