EUROLYGA 2023

Pirmąją Lietuvos čempionato dieną plaukikai gerino šalies rekordus

Ketvirtadienį Kauno „Girstučio“ baseine prasidėjo atvirasis Lietuvos plaukimo čempionatas, sutraukęs per 400 plaukikų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir Latvijos, Baltarusijos bei Estijos. Nors svarbiausios kovos įprastai vyksta vakaro finalų plaukimuose, ryto atrankoje ne visi sportininkai taupėsi finalui.

Tadas Duškinas Kaune pagerino Lietuvos rekordą.<br>Scanpix nuotr.
Tadas Duškinas Kaune pagerino Lietuvos rekordą.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 11:55 PM

Vyrų 50 metrų peteliške atranką užtikrintai laimėjo Tadas Duškinas, 0,14 sek. pagerinęs sau pačiam priklausiusį Lietuvos rekordą. Dabar geriausias šalies rezultatas – 23,58 sek. Šiuo rekordu T.Duškinas užsitikrino sau vietą dalyvauti pasaulio čempionate (A normatyvas – 23,66 sek.).

Nepralenkiamas jis buvo ir vakare – finišavo per 23,85 sek. ir iškovojo auksą. Antrąją vietą užėmė Deividas Margevičius (23,99 sek.), o trečiąją – Simonas Bilis (24,55 sek.).

100 metrų nugara rungties atrankoje itin greitas buvo Erikas Grigaitis. Finišavęs per 56,75 sek., jis ne tik su antruoju rezultatu pateko į finalą, bet ir 0,09 sek. pagerino šalies jaunių (iki 17 metų) rekordą.

E.Grigaičio užfiksuotas rezultatas taip pat pranoko kvalifikacinius normatyvus į pasaulio jaunimo ir Europos jaunimo plaukimo čempionatus (57,24 sek.).

Tiesa, rekordas ilgai neišsilaikė. Savo ryto rezultatą E.Grigaitis pagerino dar kartą. Finale plaukikas užfiksavo 56,58 sek. rezultatą ir tapo Lietuvos čempionu. Antras finišavo latvis Girtis Feldbergas (56,72 sek.), o trečias atplaukė Alanas Tautkus (57,23 sek.).

„Labai gerai, puikiai. Nesitikėjau antrąjį kartą pagerinti rekordą, nes ryte\ą buvo labai sunku, bet pavyko. Labai gerai, džiaugiuosi, – nulipęs nuo nugalėtojų pakylos kalbėjo E.Grigaitis. – Pirmasis kartas, kai tampau čempionu, labai patiko, džiaugiuosi. Dar reikia ir 200 metrų nugara rungtyje tapti čempionu. Šiame sezone iki dabar nebuvau nieko pasigerinęs, bet dabar viską pasiruošiau normaliai. Taip ir tikėjausi maždaug. Nesitikėjau, kad taip gerai, bet labai gerai.“

Paklaustas, ar bandys pagerinti ir 200 metrų nugara 17-mečių šalies rekordą, plaukikas neslėpė, kad toks tikslas nebūtų lengvai pasiekiamas.

„Rekordas labai aukštas, geras, bet reiks bandyt, kur dėsies“, – pridūrė jis.

Pirmąją čempionato dieną net du aukso medalius iškovojo Marija Rutkauskaitė, nugalėjusi 200 ir 800 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyse.

Mišrią kombinuotą estafetę 4x100 metrų laimėjo Kauno plaukimo mokyklos pirmoji komanda (E.Grigaitis, A.Šeleikaitė, P.Martinkėnas ir D.Jaruševičiūtė), finišavusi per 4 min. 5,06 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą