EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionato pasirengimo cikle iškovojo 75 proc. pergalių

Iki pasaulio ledo ritulio čempionato IA grupės turnyro pradžios lieka vos viena diena, o prieš ją metas pasižiūrėti į visų komandų pasiruošimą šioms pirmenybėms ir kaip Lietuvos rinktinė prieš savo varžovus atrodė šiame kontekste.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasirengimo pasaulio čempionatui cikle sužaidė ketverias draugiškas rungtynes.<br> hockey.lt nuotr.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasirengimo pasaulio čempionatui cikle sužaidė ketverias draugiškas rungtynes.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2019, 2:56 PM, atnaujinta May 4, 2019, 6:08 AM

Sužaistų rungtynių skaičius:

1. Vengrija – 6;

2. Lietuva – 4;

3-5. Baltarusija, Slovėnija, Korėja – 3;

6. Kazachstanas – 2.

Iškovotų pergalių procentas:

1. Lietuva – 75 proc.;

2-3. Vengrija, Korėja – 66 proc.;

4. Kazachstanas – 50 proc.;

5-6. Baltarusija, Slovėnija – 33 proc.

Aktyviausia šiame pasirengimo cikle buvo Vengrijos rinktinė. Ruošdamiesi pasaulio čempionatui vengrai sužaidė net šešis kontrolinius susitikimus.

Jau pačioje pasiruošimo pradžioje ši rinktinė stojo į iššūkį prieš Švedijos ledo ritulininkus. Nors šios šalies rinktinės gretose dar trūko daugybės pajėgiausių žaidėjų, net ir ne visos sudėties žaidusių švedų gretose buvo ne vienas aukščiausios klasės žaidėjas, tad vengrų minimali nesėkmė 3:4 suteikė jiems dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

Vėliau sekė vengrų pergalių serija: 2:1 (po pratęsimo) ir 4:2 įveikta Lenkija, 7:4 palaužti būsimi varžovai slovėnai ir net 6:1 sutriuškinta elito divizione kovosianti Italija.

Įsibėgėjusius vengrus sustabdė tik dar viena elite kovosianti, Didžiosios Britanijos rinktinė, paskutinėse Vengrijos rungtynėse nugalėdama juos 3:1.

Visiškai priešinga buvo Korėjos pasiruošimo stovykla. Nors korėjiečiai anksčiausiai atvyko į Kazachstaną, jų oficiali stovykla truko vos savaitę, per kurią jie sužaidė vienintelį mačą prieš pat čempionato pradžią, 0:3 nusileisdami šeimininkams Kazachstano ledo ritulininkams.

Tiesa, pirmenybėms jie dar 10 dienų ruošėsi namuose, kur buvo sužaisti du kontroliniai mačai su japonais (2:1 ir 1:0 po baudinių serijos), kurių metu jie dar rungtyniavo ne pajėgiausios sudėties.

Kaip teigė patys Korėjos atstovai, ilga pertrauka be susitikimų prieš mačą su Kazachstanu neleido jiems pademonstruoti visko ką jie gali, o čempionato starte Azijos atstovai gali susidurti su tomis pačiomis problemomis.

Šeimininkai be šių rungtynių balandį sužaidė vienintelį kitą mačą, 4:5 po pratęsimo nusileisdami kitiems būsimiems varžovams Baltarusijos ledo ritulininkams.

Nors šios šalies atstovai primygtinai teigė, jog čempionatui buvo ruošiamasi visus metus, o tai puikiai pademonstruoja devyni kontroliniai mačai sezono metu, balandį sužaistose dvikovose buvo akivaizdu, jog susižaidimo šiai rinktinei dar trūksta ir pasaulio čempionatą jie pradės tikrai ne optimalios formos.

Vidutiniškai pelnyta įvarčių:

1. Lietuva – 5,5;

2. Slovėnija – 4;

3. Vengrija – 3,83;

4. Kazachstanas 3,5;

5. Baltarusija – 2,33;

6. Korėja – 1.

Vidutiniškai praleista įvarčių:

1. Korėja – 1,33;

2-3. Vengrija, Kazachstanas – 2,5;

4. Slovėnija – 3;

5. Lietuva – 3,5;

6. Baltarusija – 3,83.

Lietuvos rinktinė lyginant su visomis IA grupės rinktinėmis, pasiruošimo cikle buvo rezultatyviausia. Tiesa, lietuviai vieninteliai per savo pasiruošimą būsimoms kovoms žaidė tik su žemesnio diviziono rinktinėmis: 6:3 ir 8:5 įveikė Estiją bei 5:6 (po pratęsimo) bei 3:0 pasidalino pergalėmis su Lenkijos rinktine.

Pirmoji lietuvių varžovė Baltarusija pasiruošimo cikle nebuvo itin rezultatyvi, tačiau jie dėl to galėtų teisintis stipriais varžovais. Prieš išvyką į Kazachstaną ir savo statistikos pagerinimą mače su šeimininkais, baltarusiai namuose dukart 1:4 ir 1:3 turėjo pripažinti antrosios Rusijos rinktinės pranašumą.

Tuo tarpu slovėnai po patirto pralaimėjimo prieš Vengriją be pergalių neliko ir atsitiesė žaisdami prieš elitinio diviziono rinktinę. Prisijungus Anže Kopitarui ir žaisdami pajėgiausios sudėties, slovėnai 2:3 ir 3:2 pasidalino po pergalę su Italijos rinktine.

Rezultatyviausi pasiruošimo ciklo komandų žaidėjai: Tadas Kumeliauskas (Lietuva) – 7 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai; Istvanas Sofronas (Vengrija) – 5 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas; Antonas Sagadejevas (Kazachstanas) – 2 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas; Robertas Saboličius ir Kenas Ograjensekas (Slovėnija) – po 1 įvartį ir 2 rezultatyvius perdavimus; Jegoras Šarangovičius (Baltarusija) – 2 įvarčiai.

Pasaulio čempionato IA grupės pirmosios dienos (balandžio 29 d.) grafikas:

9.30 val. Vengrija – Korėja;

13.00 val. Lietuva – Baltarusija;

17.00 val. Slovėnija – Kazachstanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.