EUROLYGA 2023

P. Labučiui – Europos pulo čempionato auksas

Trevize (Italija) vykstančio Europos pulo čempionato jaunimo (iki 23-ejų metų) aštuoniukės varžybose lietuvis Pijus Labutis iškovojo aukso medalį.

 Pijus Labutis tapo Europos čempionu.<br> Facebook nuotr.
 Pijus Labutis tapo Europos čempionu.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2019, 8:52 AM, atnaujinta May 4, 2019, 1:37 PM

Mūsų šalies atstovas pirmajame mače 8:3 nugalėjo italą Giorgio Cartą, antrajame 8:6 įveikė vokietį Lucą Menną, ketvirtfinalyje 8:3 pranoko austrą Danielį Reschą, pusfinalyje 8:6 vėl įveikė L.Menną, o finale 8:4 privertė pasiduoti ukrainietį Vitalijų Pacurą.

Bronzos medalius iškovojo L.Mennas ir suomis Casperis Matikainenas.

„Jausmas nerealus. Išsipildė svajonė. Sunkiausia buvo perlipti per save. Finalo įtampa didelė, o aš dar nebuvau turėjęs aukso medalio. Nebuvo jokio skirtumo, su kuo žaisti finale. Žinojau, kad jei žaisiu gerai, tai prieš bet ką galiu laimėti“, – kalbėjo P.Labutis.

P.Labutis jaunimo pirmenybėse anksčiau yra du sykius pelnęs sidabro medalius.

„Pastaruosius pusę metų sunkiai dirbau, labai padėjo treneris, psichologas. Pavyko visa tai pritaikyti žaidime. Pavyko padaryti viską taip, kaip ir norėjau. Tai ir buvo pagrindinis postūmis šiai pergalei. Žinoma, patirtis irgi labai padėjo. Trečiajame finale žaisti jau lengviau negu pirmajame“, – teigė žaidėjas.

Lietuvos pulo žaidėjas Trevize sėkmingai varžėsi ir su vyrais. Pulo-10 rungtyje jis liko per žingsnį nuo medalio ir užėmė penktąją vietą. Šeštadienį mūsiškis pradės kovą pulo-9 disciplinoje.

„Tikiuosi gerai sužaisti. Negalvoju apie pirmą vietą, koncentruojuosi į procesą. Jeigu pirma vieta ateis su geru žaidimu, tai bus valio“, – pridūrė P.Labutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.