EUROLYGA 2023

Šokiruojančios žinios iš JAV: R. Meilutytė „atostogauja nuo plaukimo“, o D. Salo jau nėra jos treneris

Vienas garsiausių JAV plaukimo trenerių Dave'as Salo trumpoje savo žinutėje apie galimą Lietuvos plaukimo žvaigždės Rūtos Meilutytės diskvalifikaciją dėl dopingo tikrinimo taisyklių pažeidimo pažėrė gan netikėtų faktų: teigiama, kad jis jau yra tik buvęs lietuvės treneris, nes R.Meilutytė nutarė pasiimti „atostogas nuo plaukimo“.

Rūta Meilutytė<br>AFP/Reuters/Sputnik/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Reuters/Sputnik/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>SIPA nuotr.
Rūta Meilutytė<br>SIPA nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AP nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AP nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

May 10, 2019, 9:44 AM, atnaujinta May 10, 2019, 5:28 PM

Portalo swimswam žurnalistas Bradenas Keihtas susisiekė dėl galimos dviejų ar vienerių metų R.Meilutyės diskvalifikacijos su ją Kalifornijoje treniruojančiu „USC Trojan Swim Club“ vyriausiuoju treneriu Dave'u Salo, kuris trumpai sudėliojo taškus dėl savo auklėtinės, kuri pas jį treniravosi nuo praėjusių metų.

Kaip teigė žurnalistas po pokalbio su plaukimo specialistu, 2012 metų Londono olimpinė čempionė pasiėmė „atostogų nuo plaukimo“ po praėjusių metų gruodį vykusio pasaulio plaukimo čempionato trumpajame take Kinijoje ir po jo apskritai nesitreniravo.

R.Meilutytė Kinijoje pasidabino sidabro medaliu 50 metrų krūtine nuotolyje, tačiau 100 metrų distancijoje nepateko į finalą.

Maža to, JAV specialistas jau vadinamas nebe R.Meilutytės treneriu, o tik buvusiu Lietuvos sportininkės treneriu.

D.Salo nusistebėjo, kad nė vienas iš dopingo kontrolierių nebuvo pasirodęs jo klube.

„Kiek man žinoma, nė vienas iš WADA ar USADA dopingo kontrolierių nebuvo pasirodęs mūsų klube mažiausiai šešis mėnesius. Ir niekas per tą laiką neieškojo sportininkų dopingo testams“, – JAV žiniasklaidai sakė D.Salo.

Jis tikino, kad trys R.Meilutytės praleisti dopingo paėmimo testai tikrai nesusiję su tuo, kad plaukikė vartotų draudžiamus preparatus.

Trenerio manymu, tai labiau susiję su kitais aspektais: greičiausiai lietuvė siekia padaryti rimtą pertrauką karjeroje arba apskritai pasitraukti iš didžiojo sporto.

JAV portalo žurnalistas tik priminė, kad lietuvė pastaruoju metu neblizga, 2018-ųjų planetos pirmenybėse Kinijoje 50 metrų krūtine nuotolyje buvusi antra, o 100 metrų distancijoje – tik 14-oji.

R.Meilutytės žvaigždė sužibėjo 2012-siais, kai būdama vos 15 metų ji iškovojo Londono olimpiados auksą 100 metrų nuotolyje krūtine. Tai ją padarė pačia jauniausia olimpine čempione Lietuvos istorijoje, mat ji buvo ir jauniausia olimpiete, kuri atstovavo šalies rinktinei žaidynėse.

Kaip teigia swimswam, prieš metus 22-iejų R.Meilutytė prisipažino serganti depresija, kurią sukėlė pastovus spaudimas tęsti sportinę karjerą ir siekti medalių ir po 2020 metų Tokijo olimpiados.

Šią savaitę Lietuvos plaukimo federaciją patvirtino niūrias žinias – apmaudžiai taisykles pažeidusi Rūta Meilutytė gali sulaukti diskvalifikacijos.

Tarptautinė testavimo agentūra (ITA), ne varžybų metų nepriklausomai vykdanti FINA sportininkų dopingo kontrolę, greičiausiai suspenduos R.Meilutytę dėl trijų plaukikės pasiekiamumo taisyklių pažeidimų per pastaruosius 12 mėnesių.

Mes sportininkė buvo nepasiekiama dopingo kontrolierių nurodytu adresu per privalomą vieną valandą trečią kartą per pastaruosius 12 mėnesių.

Sportininkės dopingo kontrolieriai negalėjo surasti 2018-ųjų balandžio 22 dieną, tų pačių metų rugpjūčio 19-ąją ir šių metų kovo 28-ąją.

Pati R.Meilutytė, kaip teigia federacijos atstovai, parašė pasiaiškinimą Antidopingo agentūrai, kuriame prisiėmė kaltę dėl taisyklių pažeidimo, tikindama, jog tai netyčinis elgesys, nesusijęs su dopingo vartojimu. Tačiau tai jos neatleidžia nuo atsakomybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.