EUROLYGA 2023

Italų triumfas: tinklinio Čempionų lygoje nutrūko rusų dominavimas

Nuo 2012 metų trukęs Rusijos vyrų tinklinio klubų dominavimas CEV Čempionų lygoje šeštadienį nutrūko Berlyne (Vokietija). Čia vykusiame Čempionų lygos finale „Cucine Lube Civitanova“ (Italija) klubas 3-1 (16:25, 25:15, 25:12, 25:19) pranoko keturis paskutinius sezonus turnyre triumfavusią Kazanės „Zenit“ (Rusija) komandą.

 Italai triumfavo tinklinio Čempionų lygoje.<br> CEV nuotr.
 Italai triumfavo tinklinio Čempionų lygoje.<br> CEV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2019, 3:28 PM

Čempionų lygos trofėjus į Italiją keliauja po 8 metų pertraukos. 2009-2011 metais varžybose triumfavo „Trentino Volley“ klubas, o nuo 2012 metų šiame turnyre laimėdavo tik Rusijos ekipos.

Taip pat „Civitanova“ tinklininkai atsirevanšavo varžovams už nesėkmę praėjusių metų finale 2-3.

Finalą „Zenit“ klubas pradėjo sėkmingiau ir po puikių blokų pranašumą įgiję Kazanės ekipos tinklininkai laimėjo pirmąjį setą. Vis dėlto tuomet Italijos ekipa ėmė demonstruoti tikrą čempionišką žaidimą ir užtikrintai laimėjo du iš eilės setus. Ketvirtajame sete „Civitanova“ pademonstravo savo laimėtojų charakterį, išlaikė iniciatyvą ir galutinai nukarūnavo buvusius čempionus.

Nugalėtojus į priekį vedė bulgaras Cvetanas Sokolovas (17 tšk.) ir kubiečiai Yoandy Lealas (15 tšk.) bei Osmany Juantorena (14 tšk.). Būtent O.Juantorena buvo pripažintas geriausiu finalo žaidėju. Čempionų lygoje „Civitanova“ laimėjo 11 susitikimų iš eilės.

„Svajonės pildosi? Žinoma. Praėjusiais metais mes pralaimėjome, todėl šiemet buvo labai svarbu atsirevanšuoti. „Zenit“ yra viena stipriausių komandų pasaulyje ir dominavo šiame turnyre keletą pastarųjų metų, todėl po pergalės jausmas yra nerealus. Atmosfera Berlyne buvo nuostabi, todėl tikiuosi, kad sugrįžime į finalą ir kitais metais“, – kalbėjo rezultatyviausias finalo žaidėjas C.Sokolovas.

Antrą kartą Čempionų lygoje triumfavusi „Civitanova“ komanda tapo ketvirtąja ekipa, šį prestižinį trofėjų laimėjusi daugiau nei vieną sykį. Pirmą sykį šis klubas nugalėjo dar 2002 metais. „Zenit“ tą padarė net šešis kartus.

Už pergalę turnyre Italijos ekipai atiteko 400 tūkst. eurų.

Moterų finale – istorinis Novaros klubo triumfas

Pirmą kartą istorijoje vyrų ir moterų Čempionų lygos finalai vyko vienoje vietoje. Moterų finale dėl trofėjaus kovėsi dvi Italijos ekipos, o čempionėmis pirmą kartą tapo Novaros „Igor Gorgonzola“ tinklininkės.

Italijos vicečempionės finale 3-1 (25:18, 25:17, 14:25, 25:22) nugalėjo stipriausia Italijos ekipa šiemet tapusią Koneljano „Imoco Volley“ komandą.

Dvi komandos iš tos pačios šalies moterų finale žaidė pirmą kartą nuo 2005 metų.

Naudingiausia finalo žaidėja pripažinta Paola Egonu, bet čempionės titulu ypač džiaugėsi jos komandos draugė Francesca Piccinini. Novaros ekipos kapitonei yra 40 metų ir tai jai buvo šeštasis laimėtas elitinis Europos trofėjus.

„Esu labai susijaudinusi. Be proto norėjau šio titulo ir puikiai žinojau, kaip sunku jį iškovoti. Tikėjau mūsų galimybėmis. Noriu padėkoti visoms komandos draugėms, nes visos dirbo neįtikėtinai sunkiai ir žaidė tikrai gerai. Labai džiaugiuosi dėl P.Egonu, kuri yra dvigubai jaunesnė už mane, bet žaidžia fenomenaliai“, – kalbėjo F.Piccinini.

Čempionėms, kaip ir vyrams, atiteko 400 tūkst. eurų. Finale pralaimėjusios komandos tenkinosi 200 tūkst. eurų čekiais. Bendras finalo prizų fondas – 1 mln. 200 tūkst. eurų – yra rekordinis šiame turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.