EUROLYGA 2023

10 gimtadienį švenčiantis dviračių renginys turės „IKI Velomaratono“ vardą ir pradeda nemokamą registraciją

Didžiausia šalyje dviratininkų šventė – „Velomaratonas“ – sugrįžta į sostinės gatves. Kasmet minias dviračių sporto entuziastų iš visos Lietuvos pritraukiantis renginys vyks jau 10-ąjį kartą, o šią sukaktį įprasmins pristatydamas naują vardą. Ilgalaikė partnerystės sutartis pasirašyta su prekybos tinklu IKI, sulig kurio prisijungimu jubiliejinis renginys keičia savo pavadinimą ir tampa „IKI Velomaratonu“.

 Velomaratonas šiemet švęs dešimtąjį gimtadienį<br> E.Buiko nuotr.
 Velomaratonas šiemet švęs dešimtąjį gimtadienį<br> E.Buiko nuotr.
 Benediktas Vanagas ir Tadas Dovbyšas<br> E.Buiko nuotr.
 Benediktas Vanagas ir Tadas Dovbyšas<br> E.Buiko nuotr.
„Palink“ kompanijas vadovas Gerardas Rog'as<br> E.Buiko nuotr.
„Palink“ kompanijas vadovas Gerardas Rog'as<br> E.Buiko nuotr.
 Velomaratonas šiemet švęs dešimtąjį gimtadienį<br> E.Buiko nuotr.
 Velomaratonas šiemet švęs dešimtąjį gimtadienį<br> E.Buiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 21, 2019, 3:36 PM

Prieš dešimtmetį kaip masinių sporto renginių šauklys gimęs dviračių maratonas nuo pat pradžių turėjo siekį kurti tradicijas.

Organizatorių teigimu, per 10 metų šis renginys jau tapo ne tik gražia, bendraminčius vienijančia sporto švente, bet ir atlieka svarbią socialinės atsakomybės misiją, todėl antro pagal dydį šalyje prekybos tinklo IKI prisijungimas yra itin svarbus.

„Tvariausios partnerystės vyksta tuomet, kai savo jėgas sujungia patirtį ir vertybinį stuburą turinčios asmenybės. Dešimtąjį gimtadienį švenčiantis velomaratonas yra mėgstamas žmonių, organizacijų, yra tapęs vienu svarbiausių masinių renginių Lietuvoje.

Prekybos tinklas, pasirašydamas ilgalaikę partnerystę su šiuo socialiu renginiu, įrodo, kad ne veltui yra siejamas su bendromis vertybėmis: šeima, sveiku gyvenimo būdu, ekologija bei eismo kultūra“, – pasakoja renginio sumanytojas Benediktas Vanagas.

Jam antrina ir prekybos tinklą IKI valdančios bendrovės „Palink“ generalinis direktorius Gerardas Rog'as, kurio teigimu ši partnerystė yra daugiau nei vardas.

„Visuomet ypatingą dėmesį skiriame sveikai ir kokybiškai mitybai, kuri yra neatsiejama nuo aktyvaus gyvenimo būdo, todėl džiaugiamės galimybe tapti šio unikalaus sportinio renginio, o drauge ir visos bendruomenės dalimi.

Ši partnerystė padės dar plačiau skleisti ir puoselėti sveikos gyvensenos idėjas, o jubiliejinį, dešimtąjį, kartą vyksiantis renginys suartins dar daugiau dviračių sportui, judėjimui bei tinkamai mitybai neabejingų žmonių. Tikime, kad su mūsų visų indėliu tai taps gražia bendraminčių ir šeimų švente“, – sako G. Rog'as.

Kuriamas tradicijas įrodo ne tik dešimtasis „Velomaratono“ gimtadienis, bet ir jau aštuonerius metus pagrindine partnere esanti draudimo kompanija ERGO.

„Kasmet vis daugiau lietuvių sėda ant dviračių. Mes siekiame būti aktyviais dviračių kultūros formavimo ambasadoriais ir prisidedame, kad bendraminčius ar šeimas buriančia transporto priemone būtų saugu keliauti tiek mieste, tiek užmiestyje.

Kartu su „Velomaratonu“ ir partneriais rengiame įvairias socialines iniciatyvas, kuriomis skatiname visų eismo dalyvių atsakingumą, savitarpio supratimą ir saugumą. Po pernai įgyvendintos iniciatyvos, Kelių eismo taisyklėse atsirado rekomendacija dviratininkus keliuose lenkti 1,5 metro atstumu.

Be to, turime ir savo darbuotojų komandą, kuri mielai mina pedalus „Velomaratone“ ir kelerius metus yra pripažinta, kaip gausiausia šventės komanda“, – teigia Tadas Dovbyšas, draudimo bendrovės ERGO Lietuvoje generalinis direktorius.

„Velomaratonas“ tradiciškai vyks priešpaskutinį vasaros sekmadienį – rugpjūčio 18 dieną Vilniuje. Renginio startas ir finišas numatytas prie LR Seimo rūmų. Jau prasidėjo nemokama registracija į renginį vaikams ir mėgėjams. Registracija į sportininkų važiavimus kol kas tik 10 eurų, o nuo liepos 1-osios mokestis brangs.

Didžiausioje Baltijos šalių dviračių šventėje mėgėjams skirtas „ERGO mėgėjų“ važiavimas (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km), treniruotiems mėgėjams – „CRAMO Semi Sport“ (50 km) grupė, profesionalams – „CRAMO Sport“ (100 km) važiavimas, o vaikų bei riedučių, riedlenčių ir paspirtukų grupės dalyviai riedės atskiroje, 2,4 km ilgio trasoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.