EUROLYGA 2023

Neramumai Graikijoje: rankinio pirmenybės baigėsi brutaliomis sirgalių riaušėmis

Atėnų AEK komandoje žaidžiantis Lietuvos rankininkas Laurynas Palevičius patyrė tai, ką patiria daugelis garsiausiems Graikijos klubams atstovaujančių sportininkų. Antradienį paskutinės Graikijos rankinio lygos finalo rungtynės tarp AEK ir Pirėjo „Olympiakos“ komandų buvo nutrauktos dėl sirgalių siautėjimo.

 Graikijos rankinio lygos finale kilo muštynės.<br> lrytas.lt montažas
 Graikijos rankinio lygos finale kilo muštynės.<br> lrytas.lt montažas
 2010 metais taip vyko raušės AEK ekipos rungtynėse.<br> scanpix nuotr.
 2010 metais taip vyko raušės AEK ekipos rungtynėse.<br> scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 12:55 PM

Ketvirtosiose finalo rungtynėse, kurios vyko Atėnų olimpinės arenos mažojoje salėje, AEK rankininkai nesugebėjo pasipriešinti varžovams iš Pirėjo. Dėl jų palaikomos komandos bejėgiškumo įsiaudrinę sirgaliai pyktį išliejo ant varžovų. AEK aistruoliai pradėjo mėtyti į „Olympiakos“ rankininkus įvairius daiktus, o 53-iąją min. keliolika žiūrovų įsiveržė į aikštę ir teisėjai nutraukė mačą.

Neplanuota pertrauka truko apie tris ketvirčius valandos. Rankininkai į aikštę grįžo tik po to, kai policininkai išvijo visus žiūrovus iš arenos. Likusi mačo dalis tebuvo formalumas – „Olympiakos“ pasiekė pergalę 28:21 (15:8) ir laimėjo finalo seriją 3:1. L.Palevičius per paskutines sezono rungtynes buvo rezultatyviausias AEK žaidėjas. Jis įmetė 6 įvarčius.

„Šį vakarą į savo metraštį įrašėme juodą puslapį. Ne vien dėl to, kad pralaimėjome, bet dar labiau dėl to, kaip pralaimėjome. Noriu atsiprašyti mūsų sirgalių ir lygos vadovybės“, – po paskutinės dvikovos sakė AEK rankinio padalinio vadovas Dionysis Georgiadis.

AEK rankininkai šiais metais „Olympiakos“ klubui pralaimėjo jau antrą finalą. Šios komandos kovo mėnesį susitiko Graikijos taurės lemiamose rungtynėse, kuriose „Olympiakos“ sutriuškino varžovus 23:13.

Čempionato finalo serijoje AEK laimėjo antrąsias rungtynes savo aikštėje, bet per kitus tris mačus „Olympiakos“ rankininkai buvo pranašesni keliomis galvomis.

Beje, Pirėjo klubas rankinio padalinį atkūrė tik 2017 metais, po dviejų dešimtmečių pertraukos. „Olympiakos“ vadovybė iškart labai rimtai ėmėsi darbo, pakvietė keletą Graikijos rinktinės lyderių bei pajėgių legionierių ir pradėjo diktuoti madas nacionalinėse varžybose. „Raudonieji“ per du pastaruosius sezonus du kartus tapo Graikijos čempionais ir taip pat du kartus iškovojo šalies taurę.

Šiais metais „Olympiakos“ sportininkai laimėjo net šešis Graikijos čempionatus. Aukso medalius iškovojo šio klubo vyrų ir moterų tinklinio, vyrų ir moterų vandensvydžio, moterų krepšinio ir vyrų rankinio komandos. Tačiau dviejuose svarbiausiuose čempionatuose sekėsi prasčiau: vyrų futbolo lygoje „Olympiakos“ liko antras (čempionu tapo Salonikų PAOK), o vyrų krepšinio lygos varžybų skandalą sukėlęs Pirėjo klubas apskritai nebaigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.