EUROLYGA 2023

Rankininkas M. Urbonas iš Rusijos grįžta be titulų

Maskvos „Spartak“ klubas, kuriame žaidžia Lietuvos rinktinės rankininkas Mindaugas Urbonas, kelis mėnesius šokdino visas Rusijos komandas. Vis dėlto svarbiausiuose mačuose „Spartak“ nesugebėjo įrodyti, jog išties yra stipriausias, ir sezoną baigė neiškovojęs nė vieno titulo.

Lietuvos rinktinės rankininkas Mindaugas Urbonas su Maskvos „Spartak“ klubu iškovojo Rusijos lygos sidabro medalius.<br>Twitter nuotr. 
Lietuvos rinktinės rankininkas Mindaugas Urbonas su Maskvos „Spartak“ klubu iškovojo Rusijos lygos sidabro medalius.<br>Twitter nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-01 08:06, atnaujinta 2019-06-01 08:11

„Spartak“ tapo Rusijos pirmenybių reguliariojo sezono nugalėtoju ir praėjusį savaitgalį išvykoje laimėjo pirmąsias finalo serijos rungtynes su Čechovo „Medvedi“ klubu.

Tačiau ketvirtadienį ir penktadienį „Spartak“ rankininkai savo aikštėje nusileido varžovams dukart iš eilės 31:32 (po pratęsimo) bei 23:27 ir pralaimėjo finalo seriją 1:2.

„Medvedi“ aukso medalius iškovojo jau 18 metus iš eilės. Čempiono vardą apgynęs Čechovo klubas taip pat gavo vienintelį Rusijai skirtą kelialapį į Čempionų lygą.

„Spartak“ rankinio klubas buvo įkurtas tik 2017 metais, bet iškart pasikvietė keletą garsių rankininkų ir per du sezonus po du kartus pateko į Rusijos pirmenybių finalą ir Rusijos taurės finalą. Vis dėlto visuose keturiuose finaluose Maskvos rankininkai pralaimėjo Čechovo komandai.

Šį sezoną „Spartak“ nesužibėjo ir EHF taurės turnyre, kurio atrankos antrajame etape nusileido „Bern“ komandai.

M.Urbonas iš Kauno „Granito“ į Rusijos sostinę išvyko pernai. Sezono pradžioje jis žaidė gana nedaug, bet ilgainiui įgijo trenerio pasitikėjimą ir antrojoje čempionato pusėje buvo vienas rezultatyviausių „Spartak“ rankininkų.

Lietuvis žaidė 26 rungtynes ir įmetė 73 įvarčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.