EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkų klubai pasiekė tikslus Prancūzijos lygoje

Lietuvos rankininkų turinčios komandos Prancūzijos lygoje sprendė skirtingas užduotis, tačiau svarbiausią tikslą pasiekė. „Montpellier“ su Jonu Truchanovičiumi ir „Chambery-Savoie“ su Gerdu Babarsku iškovojo kelialapius į Europos turnyrus, o „Istres“ su Vaidotu Grosu išsaugojo teisę žaisti pirmojoje lygoje.

Jonas Truchanovičius su klubu Prancūzijoje užėmė antrąją vietą.<br>LRF nuotr.
Jonas Truchanovičius su klubu Prancūzijoje užėmė antrąją vietą.<br>LRF nuotr.
Jonas Truchanovičius su klubu Prancūzijoje užėmė antrąją vietą.<br>LRF nuotr.
Jonas Truchanovičius su klubu Prancūzijoje užėmė antrąją vietą.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 7, 2019, 5:17 PM

Monpeljė klubas per 26 rungtynes surinko 43 taškus, užėmė antrąją vietą ir iškovojo kelialapį į Čempionų lygą. „Montpellier“ šalies vicečempionu tapo antrus metus iš eilės, o Čempionų lygoje žais 16-ąjį kartą per pastaruosius 17 sezonų.

25 metų J.Truchanovičius, kelias savaites praleidęs dėl traumų, žaidė 21 rungtynes, įmetė 40 įvarčių ir 8 kartus buvo pašalintas 2 min.

Šamberi komanda iškovojo 41 tašką, užėmė trečiąją vietą ir gavo teisę rungtyniauti EHF taurės turnyre. „Chambery“ tarp trijų stipriausių Prancūzijos ekipų pateko pirmą kartą nuo 2012 metų. Be to, Šamberi rankininkai gegužės pabaigoje pirmą kartą iškovojo Prancūzijos taurę.

25 metų G.Babarskas šalies pirmenybėse žaidė visas 26 rungtynes, įmetė 52 įvarčius, 10 kartų buvo pašalintas 2 min. ir kartą nubaustas raudona kortele.

Pernai į pirmąją lygą grįžę Istro rankininkai privertė pasijaudinti savo sirgalius, bet per paskutinius keturis turus iškovojo tris pergales ir pabėgo iš pavojingos zonos. „Istres“ surinko 14 taškų ir užėmė 11-ąją vietą tarp 14 komandų.

36 metų V.Grosas žaidė visas 26 rungtynes, įmetė 6 įvarčius, 29 kartus buvo pašalintas 2 min. ir 4 kartus nubaustas raudona kortele. Pagal 2 min. pašalinimus jis lygoje užėmė pirmąją vietą.

Prancūzijos čempionu penktus metus iš eilės tapo Paryžiaus PSG klubas, surinkęs 49 taškus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.