EUROLYGA 2023

Rusija ir toliau lieka tarptautinės lengvosios atletikos užribyje

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) nesugrąžino narystės teisių Rusijos šios sporto šakos federacijai (VFLA). Toks sprendimas sekmadienį buvo priimas per IAAF Tarybos posėdį.

 Marija Lasickienė toliau varžybose dalyvaus be Rusijos vėliavos ir himno.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Marija Lasickienė toliau varžybose dalyvaus be Rusijos vėliavos ir himno.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 3:17 PM, atnaujinta Jun 9, 2019, 8:33 PM

Rusijos federacijos veiklą vertino IAAF darbo grupė, kuriai vadovavo norvegas Rune Andersenas. Anksčiau buvo teigiama, kad paskutinis reikalavimas norint susigrąžinti narystę Rusijai buvo sumokėti 3,2 mln. JAV dolerių baudą. Rusai tai padarė gegužės 31-ąją dieną.

IAAF atkreipė dėmesį, kad Rusijos gydytojai ir treneriai, įtariami kovos su dopingu taisyklių pažeidimais, toliau dirbo su rusų atletais, nurodė R.Andersenas.

Rusija iš IAAF narių sąrašo buvo pašalinta 2015 metų lapkritį dėl įsikėrojusios dopingo vartojimo sistemos. Šiuos masinius dopingo vartojimo faktus nustatė Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) nepriklausoma komisija, kuriai vadovavo Richardas Poundas.

2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvavo tik viena Rusijos lengvaatletė Darija Klišina, kuri gyvena ir teniruojasi JAV.

Nuo 2017 metų rusų lengaatlečiai pateikia tik asmeninius prašymus dalyvauti tarptautinėse varžybose su neutralia vėliava.

Nesant narystės, Rusijos atstovai ir toliau varžybose negalės dalyvauti su savo šalies vėliava ir jų pergalės atveju neskambės Rusijos valstybinis himnas.

Kitas IAAF Tarybos posėdis vyks 2019 metų pasaulio čempionato metu. Šis turnyras Dohoje vyks rugsėjo 28 – spalio 6 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.