EUROLYGA 2023

Savaitės sporto gyvenimą vainikavo „Stumbro“ agonija

Lietuvos septyniukių regbio rinktinė laimėjo Europos čempionato antrosios pakopos turnyrą ir iškovojo teisę kitais metais varžytis su stipriausiomis žemyno komandomis, žaisti oficialias rungtynes atsisakantis Kauno „Stumbro“ futbolo klubas pašalintas iš Europos lygos turnyro, Lietuvos futbolo čempionė Marijampolės „Sūduva“ nutraukė 11 pergalių seriją, Laurynas Grigelis po dviejų mėnesių pertraukos grįžo į teniso aikštę ir iškovojo antrąjį šį sezoną dvejetų titulą, o krepšininkas Deividas Sirvydis išgirdo savo pavardę NBA naujokų biržoje.

Kauno „Stumbras“ sukėlė skandalą – dėl finansinių problemų ne tik atsisakė žaisti tarptautinėje arenoje, tačiau ir A lygoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Stumbras“ sukėlė skandalą – dėl finansinių problemų ne tik atsisakė žaisti tarptautinėje arenoje, tačiau ir A lygoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Stumbras“ sukėlė skandalą – dėl finansinių problemų ne tik atsisakė žaisti tarptautinėje arenoje, tačiau ir A lygoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Stumbras“ sukėlė skandalą – dėl finansinių problemų ne tik atsisakė žaisti tarptautinėje arenoje, tačiau ir A lygoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 T.Rinkevičius<br> bcneptubnas.lt
 T.Rinkevičius<br> bcneptubnas.lt
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Rasa Leleivytė<br>M.Krukausko nuotr.
Rasa Leleivytė<br>M.Krukausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-06-24 11:09

Tai buvo įdomiausi praėjusios savaitės Lietuvos sporto įvykiai.

Svarbiausi savaitės įvykiai

Birželio 17 d. Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas pasirašė sutartį su Luku Lekavičiumi. Jis į „Žalgirį“ grįžta po dviejų sezonų, kuriuos praleido Atėnų „Panathinaikos“ klube.

Birželio 17 d. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Licencijavimo komitetas panaikino Kauno „Stumbro“ klubui išduotą UEFA licenciją. Dėl to „Stumbras“ negalės žaisti Europos lygos atrankoje, o jį pakeis „Kauno Žalgiris“.

Birželio 18 d. Laurynas Grigelis teniso turnyro Parmoje („ATP Challenger“) antrajame rate pralaimėjo argentiniečiui Andrea Collarini. L.Grigelis varžybose dalyvavo po dviejų mėnesių pertraukos.

Birželio 18 d. Ištraukti Europos futbolo turnyrų burtai. Čempionų lygos atrankos pirmajame etape Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“ žais su Belgrado „Crvena Zvezda“ (liepos 9-10 ir 16-17 d.), Europos lygos atrankos pirmajame etape Vilniaus „Žalgiris“ žais su Budapešto „Honved“, „Kauno Žalgiris“ – su Limasolio „Apollon“, Vilniaus „Riteriai“ – su preliminaraus atrankos etapo nugalėtojais (liepos 11 ir 18 d.).

Birželio 18 d. Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubo treneriu paskirtas Tomas Rinkevičius, iki tol ėjęs trenerio padėjėjo pareigas ir jokiame klube nedirbęs vyriausiuoju treneriu. T.Rinkevičius pakeitė Kazį Maksvytį, kuris išvyko į Permės „Parma“.

Birželio 19 d. Kauno „Stumbras“ neatvyko žaisti Lietuvos futbolo federacijos taurės aštuntfinalio rungtynių su Vilniaus „Žalgiriu“. Birželio 18-19 d. žaistas aštuntfinalio rungtynes laimėjo ir į ketvirtfinalį pateko Gargždų „Banga“, „Palanga“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Birželio 20 d. Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje „Dallas Mavericks“ klubas 37-uoju šaukimu pasirinko Vilniaus „Ryto“ gynėją Deividą Sirvydį. Per tą patį vakarą įvykusius mainus teises į D.Sirvydį perėmė „Detroit Pistons“. „New York Knicks“ klubas 47-uoju šaukimu pakvietė lietuvių kilmės kanadietį Igną Brazdeikį.

Birželio 21 d. Amsterdame trijulių krepšinio pasaulio čempionato grupės varžybose Lietuvos vyrų rinktinė laimėjo dvejas iš ketverių rungtynių (nugalėjo Kiniją ir Prancūziją, bet pralaimėjo Katarui ir Slovėnijai), grupėje užėmė kevirtąją vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas. Čempionate dalyvavo 20 komandų.

Birželio 22 d. Minske Europos žaidynių dviračių plento moterų grupinėse lenktynėse Rasa Leleivytė užėmė 9-ąją vietą, Silvija Pacevičienė – 68-ąją vietą.

Birželio 22 d. Europos žaidynių stalo teniso turnyre Medardas Stankevičius vyrų varžybų antrajame rate pralaimėjo slovėnui Bojanui Tokičiui 2:4. M.Stankevičius buvo vienintelis Lietuvos stalo tenisininkas Europos žaidynėse.

Birželio 22 d. Laurynas Grigelis su italu Andrea Pellegrino tapo teniso turnyro Parmoje („ATP Challenger“) dvejetų varžybų nugalėtojais. Jie finale įveikė urugvajietį Arielį Beharą ir ekvadorietį Gonzalo Escobarą 1:6, 6:3, 10:7. L.Grigelis iškovojo antrąjį šiais metais ir 12-ąjį karjeroje dvejetų titulą „ATP Challenger“ turnyruose.

Birželio 22 d. Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse čempionės vardą ginanti Marijampolės „Sūduva“ namie pralaimėjo Vilniaus „Riteriams“ 1:2 ir nutraukė 9 pergalių seriją A lygoje bei 11 pergalių seriją skaičiuojant visus turnyrus. Kauno „Stumbras“ atsisakė žaisti rungtynes su „Panevėžiu“. Po 15 turų pirmauja „Sūduva“ (36 taškai), Vilniaus „Žalgiris“ (34), „Riteriai“ (28) ir „Kauno Žalgiris“ (23).

Birželio 23 d. Lietuvos septyniukių regbio rinktinė tapo Zenicoje (Bosnija ir Hercegovina) vykusio Europos čempionato antrosios pakopos („Trophy“) turnyro antrojo etapo nugalėtoja. Lietuviai ketvirtfinalyje nugalėjo Liuksemburgą 38:7, pusfinalyje – Belgiją 21:15, finale – Ukrainą 24:19. Turnyro bendrojoje įskaitoje Lietuvos rinktinė užėmė pirmąją vietą (dėl geresnio taškų skirtumo aplenkė Ukrainą ir Belgiją) ir iškovojo kelialapius į Europos čempionato pirmąją pakopą („Grand Prix“) bei olimpinį atrankos turnyrą.

Birželio 23 d. Poznanėje vykusiame irklavimo pasaulio taurės antrajame etape Lietuvos sportininkai tarp prizininkų nepateko. Finale irklavo tik Dovydas Nemeravičius ir Saulius Ritteris (porinė dvivietė), kurie užėmė šeštąją vietą.

Birželio 23 d. Europos žaidynių lengvosios atletikos asmeninėse rungtyse Lietuvos sportininkai medalių neiškovojo. Lengvosios atletikos komandų turnyro atrankos grupėje Lietuvos rinktinė užėmė trečiąją vietą tarp šešių komandų. Dviračių plento vyrų grupinėse lenktynėse geriausiai tarp lietuvių pasirodęs Gediminas Bagdonas užėmė 24-ąją vietą. Sambo varžybose Lietuvos sportininkai neįveikė nė vieno varžovo. Trijulių krepšinio atrankos etape Lietuvos vyrų rinktinė laimėjo dvejas iš trejų rungtynių, užemė pirmąją vietą grupėje ir pateko į ketvirtfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.