EUROLYGA 2023

Lietuvos golbolo rinktinė nugalėjo švedus, bet prarado žaidėją

Lietuvos aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė pergale pradėjo paralimpinį atrankos turnyrą Fort Veine (JAV). Paralimpiniai čempionai pirmose A grupės rungtynėse 14:6 sudorojo Švedijos ekipą. Vis dėlto pergalingo starto džiaugsmą kiek aptemdė Manto Brazauskio trauma, patirta pirmo mačo išvakarėse. Vienas ekipos lyderių pasitempė čiurną, kol kas neaišku, kiek laiko jis nežais.

 Lietuvos golbolo rinktinė įveikė švedus<br> Lietuvos paralimpinio komiteto nuotr.
 Lietuvos golbolo rinktinė įveikė švedus<br> Lietuvos paralimpinio komiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-02 19:13, atnaujinta 2019-07-02 19:14

Lietuvių pranašumas antradienio rungtynėse su švedais išryškėjo jau pirmame kėlinyje, kurį Valdo Gecevičiaus auklėtiniai laimėjo 6:3. Po pertraukos Lietuvos rinktinė apsukų nemažino ir nugalėjo varžovus aštuonių įvarčių skirtumu – finalinė sirena užfiksavo rezultatą 14:6.

Justas Pažarauskas švedams atseikėjo 6 įvarčius, Mantas Panovas nepagailėjo 5, Nerijus Montvydas pridėjo 2 įvarčius, o komandos kapitonas Marius Zibolis pasižymėjo kartą.

„Startas puikus, rezultatas atitinkamas. Varžovų komanda tikrai nebuvo silpna. Rungtynes pradėjome atsargiai, išsiveržėme į priekį, o pirmaujant žaisti visada lengviau. Po pirmo kėlinio treneris leido ir kitiems žaidėjams pasireikšti ir tai pasiteisino“, – pasirodymą apibendrino Nerijus Montvydas.

Trečiadienį Lietuvos rinktinės laukia antras A grupės mačas su Čekijos nacionaline komanda.

„Čekijos komanda irgi ne silpna. Čia apskritai silpnų komandų turbūt nėra. Manau, kad išanalizuosime oponentus ir būsime pasirengę. Stengsimės parodyti kuo geresnį rezultatą“, – sakė N. Montvydas.

Lietuvos rinktinė kol kas priversta žaisti be vieno savo lyderių Manto Brazauskio. Šis per paskutinę treniruotę susidūrė su komandos draugu ir pasitempė čiurną. Kol kas neaišku, kada M. Brazauskis bus pasirengęs žengti į aikštę ir padėti komandos draugams.

„Finalui Mantas bus pasiruošęs“, – optimistiškai į situaciją pažvelgė V. Gecevičius.

Finalas – kiekvienos iš 14 turnyre dalyvaujančių komandų siekiamybė, nes kelialapius į 2020 m. Tokijo paralimpines žaidynes gaus tik dvi geriausios šio turnyro ekipos.

Lietuvos rinktinės A grupėje vėliau dar laukia dvikovos su Kanada, Graikija, Argentina ir Turkija. Jeigu komanda pateks į ketvirtfinalį, čia susidurs su varžovais iš B grupės, kurioje varžosi Kinija, Suomija, Lenkija, Pietų Korėja, Ispanija, Ukraina ir JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.