EUROLYGA 2023

Anapilin iškeliavo dziudo sporto šakos atstovas Mindaugas Pronckus

2019 metų liepos 6 dieną netekome dziudo sporto šakos atstovo Mindaugo Pronckaus (1969-2019). Lietuvos edukologė, mokslininkė, Vytauto Didžiojo universiteto profesorė, žymi visuomenininkė, Lietuvos LEU Alumnų draugijos valdybos narė Giedrė Kvieskienė (Pronckutė) socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino jautriu įrašu, netekus mylimo brolio M.Pronckaus.

 Mirė dziudo sporto atstovas Mindaugas Prockus.<br> G.Kvieskienės nuotr.
 Mirė dziudo sporto atstovas Mindaugas Prockus.<br> G.Kvieskienės nuotr.
 Mirė dziudo sporto atstovas Mindaugas Prockus.<br> G.Kvieskienės nuotr.
 Mirė dziudo sporto atstovas Mindaugas Prockus.<br> G.Kvieskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 6, 2019, 2:36 PM, atnaujinta Jul 6, 2019, 2:38 PM

„Šviesios atminties Mindaugas Pronckus buvo mylimas sūnus ir brolis, atsakingas ir labai mylintis savo sūnus tėtis. Labai jautrus ir gabus žmogus, aistringai mylintis gyvenimą, savo tėvynę ir gimtą kraštą. Gabus mokslams ir sportui, perėmęs geriausias Plungės dziudo mokyklos tradicijas. Šmaikštus istorijų pasakotojas ir jų kūrėjas.

Dirbo Muitinės departamente prie Finansų ministerijos Klaipėdoje, vėliau Jungtinės karalystės viešbučio vadybininkas Londone, daugkartinis įvairių tarptautinių dziudo varžybų prizininkas ir čempionas. Per anksti išėjęs ir paženklinęs ir šią dieną savo sūnums, tėčiui ir man nostalgijos ir liūdesio ženklu.

Kitaip nebus: Valstybės šventė visada asocijuosis su ankstyvu brolio išėjimu. Gaila, kad taip svajojęs sugrįžti namo į savo numylėtą Plungę, grįžai į jos kapines, į savo ATA mamos Vidos Pronckienės glėbį. Prisiminimai ir didelė Mindaugo meilė mums ir tėvynei lieka kartu. Anksčiau tarti atsisveikinimo žodžius buvo per sunku.“

Velionio M.Pronckaus ir prof. dr. G.Kvieskienės tėvas Mykolas Pronckus 1990–1992 metais buvo Plungės rajono tarybos deputatas, išrinktas į Lietuvos Respublikos Seimą 1992–1996 ir 2001–2004 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.