EUROLYGA 2023

Lietuvos golbolo rinktinė olimpinės atrankos turnyre įveikė graikus

Lietuvos aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė paralimpinės atrankos turnyre Fort Veine (JAV) penktadienį 8:5 įveikė Graikijos komandą ir iškovojo trečiąją pergalę iš keturių galimų.

 Lietuvos golbolo rinktinė nugalėjo Graikiją.<br> paralympics.lt nuotr.
 Lietuvos golbolo rinktinė nugalėjo Graikiją.<br> paralympics.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2019, 10:25 AM, atnaujinta Jul 6, 2019, 10:36 AM

Pergalė prieš graikus mūsų šalies ekipą priartino prie atkrintamųjų varžybų, tačiau galutinę A grupės komandų rikiuotę lems paskutinė pirmojo etapo diena. Lietuvos rinktinės lauks Kanada ir Argentina.

Lietuvos ir Graikijos ekipų dvikova klostėsi dramatiškai. Valdo Gecevičiaus treniruojama mūsų šalies rinktinė žaidė ramiai ir užtikrintai, kol antrajame kėlinyje įgijo keturių įvarčių persvarą (5:1).

Vis dėlto kelios mūsiškių klaidos leido graikams rezultatą išlyginti ir atkurti intrigą, tačiau Lietuvos rinktinė lemiamu metu pademonstravo tvirtą charakterį ir iškovojo pergalę rezultatu 8:5.

Rungtynėse su Graikijos ekipa Lietuvos rinktinės lyderis puolime buvo Mantas Panovas, pelnęs net 7 įvarčius. Justo Pažarausko sąskaitoje vienas taiklus metimas.

„Pirmame kėlinyje žaidėme taip, kaip ir turėjome žaisti, rodėme gynybinį žaidimą, gerai puolėme, bet po to padarėme klaidų. Pats irgi klydau. Tada jau teko susiimti, vėl susikoncentruoti į gynybą ir vytis graikus. Mantas realizavo progas, liko apsiginti. Tą mes ir padarėme“, – sakė Artūras Jonikaitis.

Po pergalės prieš graikus Lietuvos ekipa A grupėje su 9 taškais yra antra ir nusileidžia tik Turkijai, turinčiai maksimalų taškų skaičių (12).

Nedaug nuo lyderių atsilieka Argentina (6 tšk.) ir Čekija (5 tšk.). Šansų patekti į atkrintamąsias turi Švedija (4 tšk.) ir Kanada (3 tšk.). Tik Graikija (1 tšk.) jau atsisveikino su viltimis.

„Šeštadienis yra dar viena svarbi diena, nes mūsų laukia dvejos rungtynės. Turime laimėti prieš Kanadą ir Argentiną bei išeiti iš grupės“, – ryžtingai į ateitį žvelgė A.Jonikaitis.

Kelialapiai į 2020 metų Tokijo paralimpines žaidynes atiteks tik atrankos turnyro finalo dalyviams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.