EUROLYGA 2023

Žinomą ledo ritulio olimpinį prizininką netikėtai pakirto mirtis

Netikėtai mirė buvęs Kanados ledo ritulio rinktinės narys Gregas Johnsonas, stipriausioje NHL lygoje žaidęs 12 metų. Kol kas nežinoma, nuo ko mirė 48-erių žinomas ledo ritulininkas, tačiau sportininko karjerą jis turėjo baigti dėl problemų su širdimi: medicininis patikrinimas parodė, kad sportuoti jis negalėjo dėl širdies ydos.

Netikėtai mirė Gregas Johnsonas  <br> canadahockey.com
Netikėtai mirė Gregas Johnsonas  <br> canadahockey.com
Netikėtai mirė Gregas Johnsonas  <br> nhl.com
Netikėtai mirė Gregas Johnsonas  <br> nhl.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-07-10 11:28

Kanados Ontarijo provincijoje gyvenęs G.Johnsonas į NHL prasibrovė 1989 metais, kai Naujokų biržoje 33-iuoju šaukimu pasikvietė „Philadelphia Flyers“.

Jis trejus metus šioje ekipoje žaidė dukterinėje ekipoje, kol galiausiai debiutavo jau iškeistas į „Detroit Red Wings“ klubą 1993-siais.

Prieš tai jaunasis G.Johnesas laimėjo pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionatą su Kanados rinktine.

Tik pasirodęs NHL, jis jau iškart buvo pakviestas į Kanados nacionalinę komandą ir jau 1994-siais Lillehameryje iškovojo su komanda sidabro medalius, 2:3 finale nusileidę švedams.

Po to ledo ritulininkas žaidė „Pittsburgh Penguins“, „Chicago Blackhawks“ ir „Nashville Predators“ klubuose, kol galiausiai ir vėl pasirašė sutartį su „Red Wings“.

Tai turėjo būti paskutinysis G.Johnsono sezonas NHL, tačiau medikai po patikrinimo pareiškė, kad jis turi širdies ydą ir negali sportuoti. Jam teko užbaigti ledo ritulininko karjerą.

Per savo karjerą NHL kanadietis sužaidė 785 mačus, surinko 369 balus, o geriausią sezoną sužaidė atstovaudamas „Predatots“, kai pelnė 16 įvarčių ir atliko 34 rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.