EUROLYGA 2023

Šuolius į aukštį laimėjęs Lietuvos dešimtkovininkas – tarp Europos iki 23 metų čempionato lyderių

Švedijos Jevlės mieste tęsiasi Europos iki 23-ejų metų lengvosios atletikos čempionatas. Šeštadienį jėgas išbandė trys Lietuvos sportininkai, iš kurių ypač sėkmingai startavo dešimtkovininkas Edgaras Benkunskas. Nors lietuvis už daugumą varžovų yra jaunesnis ir šios amžiaus grupės čempionate galės dalyvauti dar po dvejų metų, po pirmosios varžybų dienos jis užima aštuntąją vietą (3993 taškai).

Edgaras Benkunskas po dešimtkovės turnyro pirmosios dienos užima aštuntąją vietą.<br>Be1 nuotr.
Edgaras Benkunskas po dešimtkovės turnyro pirmosios dienos užima aštuntąją vietą.<br>Be1 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2019, 9:48 PM, atnaujinta Jul 13, 2019, 9:58 PM

100 metrų bėgime E.Benkunskas buvo 14-as (11,22 sek.), šuoliuose į tolį (7,09 m) ir rutulio stūmime (14,09 m) – devintas. Indrės Jakubaitytės auklėtinis laimėjo šuolius į aukštį (203 cm), o 400 metrų bėgime užėmė 11-ąją vietą (50,74 sek.).

„100 metrų vertinu visai neblogai, bėgau netoli asmeninio rekordo. Buvo „falšstartas“, tai šiek tiek gal tas sutrikdė, tačiau esu patenkintas. Tolyje – nervų tampymas, nes du pirmi šuoliai buvo neįskaityti. Trečiajame bandyme viskas pavyko, susitvarkiau. O rutulio stūmime šiek tiek perdegiau, tai toli nuo asmeninio rekordo“, – pirmas tris rungtis reziumavo E.Benkunskas.

Tuo tarpu šuoliuose į aukštį mūsiškis visus aukščius įveikė pirmaisiais bandymais ir pagerino asmeninį rekordą, (203 cm).

„Tikrai nesitikėjau laimėti šuolių į aukštį, nes yra ir aukščiau šokančių, bet taip atsitiko. Labai dėl to laimingas, kai atvažiavau, galvojau, kad sunkiai kažkur iškovosiu pirmąją vietą. Varžovai tikrai stiprūs, vyresni, kai kurie jau yra daugiakovės elite“, – sakė E.Benkunskas.

Sekmadienį (liepos 14 d.) Lietuvos daugiakovininko laukia 110 metrų barjerinis bėgimas, disko metimas, šuoliai su kartimi, ieties metimas ir 1500 metrų bėgimas.

„Kaip vertinu pirmąją dieną? Stiprus septynetas, netoli aštuoneto. Rytoj (sekmadienį – lrytas.lt past.)  tikslas patekti į dešimtuką, bet kaip bus, negaliu pasakyti, nes tikroji dešimtkovė prasideda antrąją dieną“, – teigė E.Benkunskas.

Po pirmosios varžybų dienos pirmauja estas Johannesas Ermas (4513 tšk.), lenkiantis vokiečius Manuelį Eitelį (4263 tšk.) ir Niklasą Kaulą (4208 tšk.).

Vaikinų 200 metrų rungties pusfinalyje bėgo Gediminas Truskauskas ir užėmė 15-ąją vietą. Distanciją jis įveikė per 21,47 sek., o norint dalyvauti finale reikėjo bėgti 0,18 sek. greičiau.

Praėjusių metų Europos čempionate G.Truskauskas buvo jauniausias individualioje rungtyje startavęs Lietuvos komandos narys. Perspektyvus sprinteris neslepia, kad lūkesčiai Švedijoje buvo kur kas didesni. Prieš dvi savaites jis pasiekė savo asmeninį rekordą, 200 metrų įveikęs per 20,95 sek.

„Manau, kad sąlygos gana neblogos, o didžiausia problema būtų manyje. Tai – psichologija. Per dvi savaites negalėjo ta sportinė forma taip dingti, tad turbūt nesusitvarkiau psichologiškai, – komentavo G.Truskauskas. – Norėjosi gero rezultato, bet labiau rūpėjo pozicija. Dabar nei pozicijos, nei laiko... Patekimas į pusfinalį kažkiek guodžia, bet prieš čempionatą lūkesčiai buvo didesni. Norėjau bėgti finale.“

Ryto programos dalyje startavęs šuolininkas į aukštį Dainius Pazdrazdis į finalą neprasibrovė. Čempionatą jis baigė peršokęs 202 cm ir užėmęs 22-ąją vietą.

Sekmadienį Europos iki 23-ejų metų čempionate varžysis du lietuviai. Likusios penkios dešimtkovės rungtys laukia E.Benkunsko, o 5000 metrų finale bėgs Eglė Morenaitė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.