EUROLYGA 2023

Prie medalių priartėjo tenisininkas, lengvaatletis ir plaukikas

Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis (EYOF) Baku ketvirtadienį Lietuvos delegacijai buvo gana sėkmingas. Arti medalio atsidūrė tenisininkas, į finalą prasibrovė puikią formą demonstruojantis plaukikas ir šalies vėliavnešys, o plaukikai ir septynkovininkė gerino asmeninius rezultatus.

 Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis (EYOF) Baku ketvirtadienį Lietuvos delegacijai buvo gana sėkmingas.<br> K.Štreimikio nuotr.
 Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis (EYOF) Baku ketvirtadienį Lietuvos delegacijai buvo gana sėkmingas.<br> K.Štreimikio nuotr.
 Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis (EYOF) Baku ketvirtadienį Lietuvos delegacijai buvo gana sėkmingas.<br> V.Dranginio nuotr.
 Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis (EYOF) Baku ketvirtadienį Lietuvos delegacijai buvo gana sėkmingas.<br> V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 25, 2019, 10:19 PM

Į antrąjį finalą įplaukė Aleksas Savickas. Savo mėgstamiausioje 100 m plaukimo krūtine rungtyje jis dukart gerino savo asmeninį rekordą ir pusfinalį užbaigė su šeštu rezultatu – 1 min. 4,22 sek. Kova dėl medalių vyks penktadienį vakare.

Šio plaukimo atrankoje ryte dalyvavo ir Džiugas Karklelis, kuris su 1 min. 10,30 sek. laiku liko paskutinis – 26-as. Tuo metu A. Savickas rytinėje varžybų sesijoje dar plaukė ir 50 m laisvuoju stiliumi. Nuotolį panevėžietis įveikė per 24,70 sek. bei tarp 47 startavusių dalyvių užėmė 31-ąją vietą. Čia kur kas geriau sekėsi Daniilui Pancerevui.

Tiesa, jam nusišypsojo ir sėkmė – atrankoje su 24,27 sek. asmeninį rekordą pagerinęs klaipėdietis buvo 20-as, tačiau dėl valstybėms skirtų kvotų ribojimo gavo progą plaukti pusfinalyje. Jame mūsiškis dar kartą pakoregavo savo geriausią karjeros rezultatą ir finišavo 14-oje pozicijoje – 24,19 sek.

Puikiai 15-metis Daniilas pasirodė ir 100 m plaukimo peteliške varžybose. Atrankoje jis užfiksavo 56,63 sek., o pusfinalyje – 56,23 sek. Abu rezultatai – asmeniniai rekordai. Galutinėje dalyvių rezultatų lentelėje jis užėmė dešimtąją vietą.

Varžybose dar dalyvavo trys plaukikai. Asmeninį rekordą pagerinusi Gerda Jotautė (1.09,48) užėmė 31-ąją vietą 100 m plaukime nugara, Mija Motiejaitytė (1.14,45) buvo 21-a plaukiant 100 m krūtine, o Tomas Navikonis užėmė 41-ąją vietą 200 m plaukime laisvuoju stiliumi (1.59,68).

Per žingsnį nuo medalio atsidūrė tenisininkas Vilius Gaubas. 14-metis vienetų varžybų ketvirtfinalyje po atkaklios 1 val. 26 min. trukusios kovos 7:5, 6:4 palaužė Italijos sportininko Danieles Minighini pasipriešinimą. Antrą reitingą turnyre turintis lietuvis pusfinalio mačą žais penktadienio rytą.

To paties padaryti nepavyko 14-metei Emilijai Tverijonaitei, kuri „Top-8“ etape per 1 val. 6 min. 2:6, 2:6 nusileido Čekijos atstovei Dominikai Salkovai.

Į lengvosios atletikos stadioną žengė Lietuvos vėliavą atidarymo ceremonijoje nešęs Karolis Gelažius. 17-metis iš Žagarės be didesnio vargo įveikė kvalifikaciją – geriausiu, trečiuoju, bandymu rutulį numetė 18 m 31 cm ir į finalą pateko su penktu rezultatu. 12 geriausių rutulio stūmikų dėl medalių kovos penktadienį vakare.

Rytinių startų sesijoje dviejose rungtyse varžytis turėjo Atėnė Šliževičiūtė, tačiau 100 m barjerinio bėgimo ir šuolių į aukštį atrankų laikus skyrė vos 5 minutės, todėl pasitarusi su trenere Austra Skujyte 16-metė kaunietė nusprendė nesiblaškyti ir visą koncentraciją skirti vienam startui.

Šuolių į aukštį varžybų atrankoje ji įveikė kartelę, pakeltą į 1 m 68 cm aukštį, tačiau šio rezultato patekti į finalą neužteko. Galutinėje rikiuotėje ji tarp 19 dalyvių užėmė 15-ąją vietą,

Savo pasirodymą užbaigė ir Olivija Vaitaitaitė. Antrą septynkovės varžybų dieną ji į tolį geriausiu bandymu nušoko 5 m 3 cm, ietį numetė 41 m 89 cm ir savo asmeninį rekordą pagerino šiek tiek daugiau nei pusantro metro, o 800 m bėgime užfiksavo 2 min. 28,23 sek. laiką. Galutinėje rikiuotė lietuvė su 4995 taškais finišavo dešimtoje pozicijoje.

Vakarinėje varžybų dalyje šuolių į tolį finale kovojo Andrė Ožechauskaitė, kuri geriausią savo rezultatą užfiksavo pirmuoju bandymu. 5 m 40 cm lengvaatletei lėmė 11-ąją vietą.

Paskutinioji stadione pasirodė Meda Repšytė, kuri dalyvavo 2000 m kliūtiniame bėgime. Nuotolį mūsiškė įveikė per 7 min. 21,57 sek. ir tarp 21 startavusios sportininkės buvo 19-a.

Pirmąją pergalę iš dziudo kovotojų Lietuvos komandai padovanojo Ugnė Pileckaitė. Ji svorio kategorijos iki 63 kg aštuntfinalyje auksiniu veiksmu įveikė baltarusę Daryną Semianiuk, tačiau kovoje dėl vietos pusfinalyje kelią mūsiškei užstojo „Ippon“ veiksmu laimėjusi ukrainietė Julija Kurčenko.

Pastarajai patekus į finalą 15-metė kaunietė gavo galimybę dėl bronzos pasivaržyti paguodos turnyre. Visgi jau pirmoji kova buvo pralaimėta – tuo pačiu „Ippon“ veiksmu lietuvę eliminavo Laura Fernandez Vazquez iš Ispanijos.

Vos 30 sek. truko Ligitos Navarauskaitės kova. 17-metė svorio kategorijos iki 57 kg pirmame etape „Ippon“ veiksmu pralaimėjo Prancūzijos atstovei Marthai Fawaz.

Nepasisekė ir Pijui Mikalauskui, pirmoje svorio kategorijos iki 66 kg kovoje „Ippon“ veiksmu nusileidusiam gruzinui Elgudžai Činčarašviliui.

Merginų grupinėse dviračių lenktynėse geriausiai iš lietuvių pasirodė Auksė Strainytė, 50 km įveikusi per 1 val. 26 min. 1 sek. ir užėmusi 35-ąją vietą. Gustė Stanišauskaitė (1:26.54) lenktynėse finišavo 41-a, o Rūta Rastauskaitė (1:27.29) – 44-a.

Tuo metu vaikinai finišavo vienoje grupėje: galutinėje rikiuotėje 66-as liko Belgijoje gyvenantis Vladas van Mechelenas (1:59.53), 67-as – Rokas Adomaitis (1:59.53), 68-as – Gediminas Kubelskas (1:59.53).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.