EUROLYGA 2023

Prasiplėtusi Baltijos regbio „Top“ lyga pradeda penktąjį sezoną

Šeštadienį Šiauliuose ir Kaune bus duotas startas naujajam Baltijos regbio „Top“ lygos sezonui. Sparčiai augant regbio lygiui, šiais metais vėl laukiama daug intriguojančių kovų. Šių metų „Top“ lygoje padidėjo komandų skaičius – turnyre debiutuos „Garkalne-Livonia“ (Latvija) ekipa.

 Prasiplėtusi Baltijos regbio „Top“ lyga pradeda penktąjį sezoną<br> Vitos Jevtušenkienės nuotr.
 Prasiplėtusi Baltijos regbio „Top“ lyga pradeda penktąjį sezoną<br> Vitos Jevtušenkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2019, 2:39 PM

„Top“ lygos čempiono titulą gins Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas, kuris viename labiausiai įsimintinų regbio mūšių praėjusių metų finale po pratęsimo 25:22 nugalėjo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ komandą. Pastaroji šiais metais Lietuvoje laimėjo visus vykusius įvairaus formato regbio turnyrus, todėl bus nusiteikusi pratęsti pergalių seriją.

Ambicijų naujam sezonu neslepia ir praėjusiais metais mažajame finale žaidusios Kauno „Žalgirio“ ir Šiaulių „Šiaulių“ komandos. Jos jau įrodė, kad gali įkąsti bet kam. Tuo tarpu Latvijos „RC Miesnieki“ ir lietuvio Edmundo Ščavinsko treniruojama „Garkalne-Livonia“ taip pat yra pasiryžusios pakovoti dėl apdovanojimų.

„Turime daugiau komandų, todėl tai bus šioks toks iššūkis. Reikalinga didesnė rotacija. Automatiškai turi prisijungti ne tik regbio treneriai, bet ir fizinio pasiruošimo specialistai, daktarai. Bus padidėjęs rungtynių skaičius, todėl tai yra nemažas uždavinys visiems“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas.

„RC Miesnieki“ treneris Kristaps Andersons teigė, kad jo auklėtiniai yra pajėgūs pakovoti dėl bronzos medalių, o svarbiausias tikslas yra patekti į pusfinalį. Jaunoji „Šiaulių“ ekipa, treniruojama PAR specialisto Ntando Manyoshos, šiais metais jau bus labiau patyrusi, todėl gali pateikti ne vieną staigmeną.

„Praėjusiais metais startavome vangokai, pralaimėjome dideliais skirtumais. Paskui komanda susidirbo, jaunimas įsižaidė ir pasiekėme gana gerą rezultatą – buvome ketvirti. Šiemet kelsime dar aukštesnius tikslus“, – teigė „Šiaulių“ kapitonas Vaidas Kizilaitis.

„Visos rungtynės bus tikrai sunkios. Nenoriu nuvertinti nei vieno priešininko. Visi bus stiprūs ir kiekvienam reikės ruoštis iš visų jėgų. Kas liečia fizinį pasiruošimą, tai viskas gerai, tik kai kuriems žaidėjams reikės greitai pereiti iš septyniukių regbio į 15-os, bet manau, kad tai nesudarys didelių problemų. Šiais metais laimėjome viską, todėl taip ir norėtume užbaigti sezoną“, – kalbėjo

„Baltrex-Šiaulių“ kapitonas Žygimantas Radžius.

Kauno „Žalgiris“ savo gretose sulaukė po traumos atsigavusio Lietuvos rinktinės nario Domanto Tautkaus, kuris nekantrauja pradėti sezoną: „Praėjusiais metais sezoną pradėjome gerai, bet vėliau dėl traumų ir netinkamo nusiteikimo to gero žaidimo nepavyko išlaikyti. Šiemet reikia tą pataisyti ir stengtis pasiekti geriausius rezultatus“.

„Top“ lyga mane nustebino savo geru regbio lygiu. Mes galvojame tik apie artimiausias rungtynes, bet tikimės patekti į ketvertuką – atkrintamąsias varžybas. Praėjusiais metais turėjome nemažai traumų, todėl šiemet tikimės geresnio žaidimo“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris iš PAR Felo Sangweni.

„Top“ lygos debiutantės „Livonia“ treneris E. Ščavinskas puikiai pažįsta visus varžovus, todėl tikisi, kad jo auklėtiniai bus kietas riešutėlis visoms komandoms. „Komandos jau žino ko tikėtis, ruošiasi rimtai. Prieš kokius penkerius metus būdavo daug didelių skirtumų, o dabar jie yra minimalūs. Tie patys „Šiauliai“ gali nugalėti bet ką, taip pat ir „Livonia“ gali pasiekti pergalių. Tas nežinomumas, intriga bei aukštas lygis ves žiūrovus, komandas bei pačią lygą į priekį“, – pabrėžė E. Ščavinskas.

Šeštadienį „Top“ lyga startuos 14 val. naujajame stadione Gardino gatvėje, kur susitiks Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ ir „Garkalne-Livonia“. 16 val. atnaujintame regbio stadione Kaune (Partizanų g. 192) į kovą stos Kauno „Žalgiris“ ir Šiaulių „Šiauliai“, o 18 val. tame pačiame stadione Šiauliuose vyks „Baltrex-Šiaulių“ ir „RC Miesnieki“ mūšis. Reguliarusis sezonas truks iki rugpjūčio 31 dienos. Pusfinaliai vyks rugsėjo 14 dieną, o finalai (iki dviejų pergalių) startuos rugsėjo 26 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance