EUROLYGA 2023

Sukrečianti istorija: mirusio Rusijos boksininko mažametis sūnus laukia, kol tėtis pasveiks

28-erių boksininko iš Rusijos Maksimo Dadaševo gyvybė užgeso liepos 19 dieną, po 11-os raundų kovos su Subrieliu Matiasu.

M.Dadeševo gyvybė užgeso po 11-os raundų kovos.<br>Youtube.com nuotr.
M.Dadeševo gyvybė užgeso po 11-os raundų kovos.<br>Youtube.com nuotr.
H.Nurmagomedovas užjautė M.Dadaševo artimuosius.<br>Lrytas.lt montažas
H.Nurmagomedovas užjautė M.Dadaševo artimuosius.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 7, 2019, 10:11 PM, atnaujinta Aug 7, 2019, 10:12 PM

M.Dadaševas, pelnęs „Pašėlusio Makso“ pravardę, po kovos nebepajėgė nueiti į rūbinę ir buvo nedelsiant hospitalizuotas. Vašingtone gydytojai jam dar atliko operaciją, kad sumažintų spaudimą dėl paburkusių smegenų.

„Šiuo metu jo būklė kritinė, bet gydytojas man sakė, kad jis stabilus“, – tuomet po operacijos televizijai ESPN sakė M.Dadaševo bendro fizinio parengimo treneris lietuvis Donatas Januševičius.

Tačiau medikams, kurie pašalinę kairiosios pusės kaukolės kaulus dar bandė sustabdyti vidinį kraujavimą, nepavyko išgelbėti boksininko iš Rusijos gyvybės.

Mirusio sportininko našlė Elizaveta Apuškina atskleidė tragišką šios istorijos pusę – jų dvimetis sūnus Danielis vis dar mano, kad tėtis serga.

M.Dadaševas iš JAV buvo pargabentas į Rusiją ir palaidos musulmonų kapinėse Sankt Peterburge.

„Mūsų sūnus atsisveikino su tėčiu ligoninėje JAV po kovos. Negalėjau neleisti jam aplankyti tėčio, tačiau Danielis pamatė Maksimą gulintį komos būsenoje, laikė jį už rankos ir klausė kada jis pabus.

Tai buvo labai sunki akimirka.

Tačiau dabar jis dar nežino, kad tėčio jau nebėra. Pasakiau, kad jis serga. Po kelių naktų sūnus prabudo ir ėmė šauktis tėčio. Mums prireiks psichologų pagalbos, nes aš nežinau kaip jam tą pasakyti. Man neužtenka drąsos.

Danielis vis klausinėja ar mes skrisime pas tėtį ir aš atsakau, kad skrisime“, – šeimos išgyvenimais dalijosi mirusio boksininko našlė.

Tragiškas įvykis sukrėtė kovotojų pasaulį. Po nelaimės nusprendė netylėti mišrių kovos menų žvaigždė dagestanietis Habibas Nurmagomedovas. Šis socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino užuojautos žinute.

„Sportas nėra svarbiausias dalykas gyvenime ir šis atvejis tik dar kartą įrodo. Kai girdžiu panašias naujienas, pradedu nekęsti šios sporto šakos, kurioje mušamės vienas su kitu.

Juk viskas yra laikina: gyvenimas, titulai, šlovė, pinigai. Tačiau mes visi kažkada iškeliausime ir nieko neliks. Apie tai verta susimąstyti. Linkiu kantrybės M.Dadaševo artimiesiems“, – rašė H.Nurmagomedovas.

M.Dadaševas profesionalų bokso superlengvo svorio (iki 140 svarų/63,5 kg) kategorijoje laimėjo visas 13 savo kovų, bet per jas nebuvo siekiama jokio titulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.