EUROLYGA 2023

Lietuvos šokėjai dalyvaus vienose prestižiškiausių varžybų pasaulyje – Vokietijos atvirajame čempionate

Rugpjūčio 13-17 dienomis Vokietijos Štutgarto mieste vyks vienos prestižiškiausių sportinių šokių varžybų pasaulyje – Vokietijos atvirasis čempionatas („German Open Championship 2019“). Šiais metais varžybos rengiamos 33-iąjį kartą ir jose dalyvauti užsiregistravo 2154 poros (4308 sportininkai) iš 60 pasaulio valstybių.

Štutgarte vyks sportinių šokių Vokietijos atvirasis čempionatas.<br> Facebook nuotr.
Štutgarte vyks sportinių šokių Vokietijos atvirasis čempionatas.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2019, 6:26 PM, atnaujinta Aug 8, 2019, 6:32 PM

Priešingai nei oficialiuose pasaulio ar Europos čempionatuose, kur kiekviena valstybė turi teisę deleguoti tik vieną arba dvi geriausias poras, į Vokietiją gali vykti visi šokėjai, todėl neretai „German Open Championship“ vadinamas neoficialiu pasaulio čempionatu, kur susirenka visi geriausieji.

Šiais metais Štutgarte vyks Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) aukščiausios kategorijos „Grand Slam“ serijos suaugusiųjų klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių reitingo varžybos, jaunimo ir senjorų pasaulio reitingo varžybos, o jauniai ir jaunučiai varžysis dėl nugalėtojų vardo.

Iš Lietuvos į Vokietiją iškeliauja 24 suaugusiųjų, jaunimo, jaunių, jaunučių ir senjorų šokėjų poros.

Daugelis jų yra Lietuvos nacionalinių čempionatų nugalėtojai, prizininkai ir finalininkai. Kartu su sportininkais išvyksta jų treneriai ir aistruoliai.

Pastaruosius penkerius metus Lietuva atvirojo Vokietijos čempionato medalių lentelėje užimdavo 8-10 vietas tarp maždaug 25 valstybių, kurios iškovodavo medalius.

Daugiausiai medalių mūsų šalies sportininkai parvežė 2013 metais.

Tuomet Vokietijoje buvo laimėti trys aukso, du sidabro ir vienas bronzos medalis bei komandų įskaitoje užimta trečioji vieta, iš karto po daugiausiai dalyvių deleguojančių Rusijos ir Vokietijos komandų.

Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) atstovai tvirtino, kad šiemet tikimasi kelių medalių komplektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.