EUROLYGA 2023

Europos veteranų žaidynėse – sidabrinis Lietuvos lankininko finišas

Italijoje pasibaigusiose Europos veteranų sporto žaidynėse puikiai pasirodė Lietuvos šaudymo iš lanko atstovas Romualdas Rečiūga. Jis 70+ amžiaus grupėje iškovojo sidabro medalį.

Italijoje pasibaigusiose Europos veteranų sporto žaidynėse puikiai pasirodė Lietuvos šaudymo iš lanko atstovas Romualdas Rečiūga.<br>zaliojolanko nuotr.
Italijoje pasibaigusiose Europos veteranų sporto žaidynėse puikiai pasirodė Lietuvos šaudymo iš lanko atstovas Romualdas Rečiūga.<br>zaliojolanko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2019, 2:29 PM

Europos veteranų žaidynių šaudymo iš lanko varžybose dalyvavo daugiau nei 300 lankininkų. Dalyviai buvo ne tik iš Europos, bet ir iš Amerikos, Azijos, Australijos bei Afrikos.

„Šios varžybos parodė, kokie stiprūs yra lankininkai savo charakteriu. Šiose varžybose nugalėjo tik atkakliausi lankininkai, kurie niekada nepasiduoda. Ir visiškai nesvarbu, kiek laiko jie sportuoja“, – sakė čempione moterų skriemulinių lankų grupėje (50+) tapusi italė Monica Finessi.

Bene įspūdingiausia kova įvyko vyriausių vyrų (70+) olimpinių lankų grupės finale. Jame R. Rečiūga susitiko su belgu Etienne‘u Heyvaertu. Lietuvis laimėjo pirmąsias dvi šaudymo serija (29:22 ir 26:25), bet po to belgas sugebėjo atsakyti tuo pačiu (28:26 ir 27:25). Penktoji šaudymo serija baigėsi lygiosiomis 26:26, todėl finalo rezultatas buvo lygus 5:5.

Pratęsimo metu abiem lankininkams reikėjo atlikti po vieną šūvį. Nepaisant solidaus amžiaus, abu sportininkai pademonstravo savo aukštą meistriškumą. Belgas pirmuoju šūviu pataikė į dešimtuką, bet po akimirkos tuo pačiu atsakė ir R. Rečiūga. Tuomet reikėjo atlikti po antrąjį papildomą šūvį. Belgo paleista strėlytė vėl įskriejo į dešimtuką, o lietuvis pataikė į aštuntuką, todėl mūsiškiui teko tenkintis sidabro apdovanojimu.

Pasaulio lankininkų federacija („World Archery“) šios kovos video išplatino socialiniuose tinkluose kaip vieną didžiausių varžybų puošmenų.

Ketvirtfinalyje R. Rečiūga 6:2 nugalėjo italą Claudio Marzollo, o pusfinalyje 7:1 nepaliko vilčių kitam italui Santo Vezzoliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.