EUROLYGA 2023

Europos paplūdimio tinklinio čempionate – sensacingas Latvijos moterų triumfas

Gyvenimo pergalė – būtent taip galima apibūdinti įspūdingą Latvijos paplūdimio tinklininkių Tinos Graudinos ir Anastasijos Kravčenokos pasirodymą Maskvoje (Rusija) praūžusiame Europos paplūdimio tinklinio čempionate. Latvės sensacingai triumfavo Senojo žemyno pirmenybėse ir pasidabino aukso medaliais.

 Latvės tapo Europos čempionėmis.<br> CEV nuotr.
 Latvės tapo Europos čempionėmis.<br> CEV nuotr.
 Vyrų tarpe triumfavo Norvegijos duetas.<br> CEV nuotr.
 Vyrų tarpe triumfavo Norvegijos duetas.<br> CEV nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-08-12 21:10, atnaujinta 2019-08-12 21:11

Prie favoričių nepriskirtos, bet fantastišką žaidimą viso čempionato metu demonstravusios latvės finale 2-0 (24:22, 21:18) nugalėjo lenkes Kingą Wojtasik ir Katarzyną Kociolek.

Po triumfo latvės neslėpė savo emocijų ir džiaugėsi, kad sunkus darbas leido užkilti į pačią Europos paplūdimo tinklinio viršūnę.

„Prieš atvykdamos į Maskvą, šeimos nariams pasakiau, kad mūsų tikslas yra žaisti finale. Visi šiek tiek nusijuokė, bet žinoma, palinkėjo sėkmės ir išreiškė didelį palaikymą. Pergalė po pergalės ir mes pradėjo tikėti savimi vis labiau“, – po apdovanojimų ceremonijos sakė A.Kravčenoka.

„Dabar jaučiamės kaip atlikusios sunkų darbą. Šiuo metu esame labai pavargusios, bet rytoj arba kitą savaitę mes realiai suvoksime – esame Europos čempionės“, – pridūrė T.Graudina.

Bronzos medalius iškovojo ispanės Liliana Fernandez Steiner ir Elsa Baquerizo McMillan. Jos mažajame finale po dramatiškos kovos 2:1 (13:21, 21:15, 21:19) palaužė šveicares Joaną Heidrich ir Anoun Verge-Depre.

Tuo tarpu vyrų paplūdimio tinklinyje tęsiasi Norvegijos žvaigždžių Anderso Molo ir Christiano Sorumo dominavimas. Jie užtikrintai apgynė Europos čempionų vardus.

Finale norvegai 2-0 (21:12, 21:18) nugalėjo rusus Konstantiną Semenovą ir Ilja Lešukovą.

„Finalai visada yra sunkūs. Žaisti finale Rusijoje prieš Rusijos porą yra ypatinga. Mes turėjome puikias rungtynes ir nuostabu yra apginti Europos čempionų titulą. Turėjome atiduoti visada jėgas, nes varžovai tikrai buvo labai stiprūs. Stovėti ant aukščiausios pakylos su aukso medaliais mums reiškia labai daug“, – po finalo kalbėjo Europos čempionai.

Mažajame finale austrai Martinas Ermacora ir Mortizas Pristauzas pergalę iškovojo be kovos, nes jų varžovai lenkai Piotras Kantoras ir Bartoszas Losiakas patyrė traumą.

Dėl traumos nukentėjo ir Latvijos paplūdimio tinklinio žvaigždės Martins Plavinš ir Edgars Točs. Jie nebaigė pirmojo atkrintamųjų varžybų rato kovos ir turėjo tenkintis 17-a vieta. Šioje pozicijoje liko ir kita Latvijos pora Aleksandrs Samoilovs ir Janis Šmedinš.

Europos paplūdimio tinklinio čempionai gavo po 20 tūkst. eurų premijas.

Taip pat savaitgalį vyko šeši salės tinklinio olimpiniai atrankos turnyrai. Juose triumfavo ir vietas Tokijo olimpinėse žaidynėse užsitikrino Lenkijos, Italijos, Rusijos, Brazilijos, JAV ir Argentinos rinktinės. Jos prisijungė prie šeimininkės Japonijos. Likę penki kelialapiai bus išdalinti kiekvieno kontinento atrankos turnyruose sausio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.