EUROLYGA 2023

Medikų teniso pasaulio čempionate lietuviai kartelę kilstelėjo itin aukštai

Vilniuje praėjusią savaitę surengtas 49-asis pasaulio medikų teniso čempionatas dėl puikių sąlygų net pranoko dalyvių lūkesčius. Bet šeimininkai įdėjo daug pastangų, kad taip įvyktų.

A.Četkausko nuotr.
A.Četkausko nuotr.
Vilniuje šią savaitę surengtame 49-ajame pasaulio medikų teniso čempionate rungėsi per 400 gydytojų iš 28 šalių.
Vilniuje šią savaitę surengtame 49-ajame pasaulio medikų teniso čempionate rungėsi per 400 gydytojų iš 28 šalių.
Lietuvos medikų teniso sąjungai vadovaujantis LSMU rektorius R.Žaliūnas ne tik žengė į aikštę, bet ir buvo išrinktas tarptautinės organizacijos prezidentu.
Lietuvos medikų teniso sąjungai vadovaujantis LSMU rektorius R.Žaliūnas ne tik žengė į aikštę, bet ir buvo išrinktas tarptautinės organizacijos prezidentu.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-08-12 14:29

Jau pusės amžiaus istoriją skaičiuojantis turnyras Lietuvoje vyko pirmąkart, bet padarė įspūdį jo dalyviams.

Visą savaitę Vilniuje viešėjo beveik 400 medikų iš 28 šalių, kurie ne tik žaidė teniso aikštynuose, bet ir dalyvavo Prevencinės ir sporto medicinos kongrese.

Vakar nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti per Valdovų rūmuose surengtą iškilmingą ceremoniją.

Su medaliais ir diplomais namo grįš daugelis dalyvių, nes buvo kovojama net 49 atskiruose turnyruose – vyrų ir moterų vienetų bei dvejetų, mišrių dvejetų, įvyko net jaunimo ir vaikų varžybos.

Pagal čempionato nuostatus vienetų varžybose gali dalyvauti tik gydytojų arba odontologų diplomus turintys asmenys, o dvejetų varžybose jiems gali talkinti šeimos nariai arba partneriai ir be diplomų. Kovas vainikavo vyrų ir moterų Tautų taurės varžybos, kur komandų mačai vyko iki dviejų pergalių.

Be maždaug šimto lietuvių, nemažai medikų atvyko iš JAV, Lenkijos, Japonijos ir Skandinavijos šalių.

Čempionato rengėjai iš anksto apsidraudė dėl galimų oro kaprizų ir išsinuomojo ne tik 3 atvirus aikštynus, bet ir SEB areną.

Keturias dienas tenisininkai grūmėsi po atviru dangumi ant grunto dangos, o ketvirtadienį prapliupus liūčiai visi rinkosi SEB aikštyne, kur ant kietos sintetinės dangos vakar vyko ir paskutinės kovos.

„Mes net džiaugiamės, kad teko kraustytis į SEB areną, nes svečiams galėjome parodyti turbūt didžiausią Baltijos šalyse teniso kompleksą, kur yra net 20 aikštynų. Visi buvo tiesiog sužavėti, nes per medikų čempionatus nieko panašaus nėra buvę“, – sakė organizacinio komiteto vienas vadovų Aidas Valiukevičius.

Jam taip kalbėjo dalyviai, kurie kovojo 10 ir daugiau turnyrų. Daugelis prisiminė praėjusius metus, kai Maltoje dėl lietaus išvis nepavyko rasti kur žaisti.

Lietuviai svečiams pasiūlė ne tik puikias arenas.

„Sugebėjome rasti galimybę, kad kiekvienam mačui žaidėjai gautų po tris naujus kamuoliukus. Geriamojo vandens turėjome nemokamai ir neribotai.

Anksčiau kitose šalyse vykusiuose turnyruose tekdavo žaisti tais pačiais kamuoliukais, o vandenį pirkti.

Be to, kiekvienas užsiregistravęs dalyvis gavo atminimo dovanų rinkinį, kurį sudarė dveji specialūs marškinėliai, puodelis ir kiti kokybiški daiktai, o ne koks nors lankstinukas“, – sakė A.Valiukevičius.

Lietuviai taip pat nemažai lėšų investavo į informacijos sistemą, kuri leido dalyviams matyti rezultatus savo telefone, nors išliko ir tradicinės popierinės rezultatų lentos prie aikštynų.

A.Valiukevičius pripažino, kad varžybų lygio kartelę užkėlė labai aukštai ir girdėjo užuominų, esą tokiomis sąlygomis svečiai atvyktų žaisti į Lietuvą kone kasmet. Tačiau surengti varžybas tokiu aukštu lygiu reikėjo didelių pastangų ir nemažai pinigų.

„Tai nebūtų buvę įmanoma be Lietuvos gydytojų sąjungos prezidento profesoriaus Remigijaus Žaliūno. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius reikalauja tobulybės visur ir visada.

Dalyviai patys apmokėjo savo kelionės ir pragyvenimo išlaidas, o starto mokestis sudarė tik apie pusę turnyro biudžeto.

Kitas lėšas surinkti turėjome patys iš rėmėjų ir draugų. Ko gero, kasmet to padaryti negalėtume“, – sakė A.Valiukevičius.

R.Žaliūno ir jo komandos pastangos buvo įvertintos kolegų – Pasaulio medikų teniso bendruomenės (WMTS) susirinkime 58 metų lietuvis buvo išrinktas organizacijos prezidentu.

Pagal organizacijos tvarką jis šias pareigas eis 2021–2023 metais, kai baigsis dabar vadovaujančios amerikietės kadencija.

Artimiausi pasaulio medikų teniso čempionatai vyks Turkijoje, JAV ir Vokietijoje. Jų rengėjams teks didžiulis iššūkis bent iš dalies prilygti lietuvių svetingumui. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.