EUROLYGA 2023

D. Rapšys ir A. Šidlauskas dalyvaus pasaulio taurės etape Singapūre

Pirmasis Tarptautinės vandens sporto šakų federacijos (FIBA) pasaulio plaukimo taurės varžybų klasteris Azijoje baigsis Singapūre. Čia trečiajame taurės etape rugpjūčio 15–17 dienomis vėl varžysis ir du Lietuvos plaukikai – Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas.

D.Rapšys dalyvaus pasaulio taurės varžybose Singapūre.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
D.Rapšys dalyvaus pasaulio taurės varžybose Singapūre.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2019, 6:45 PM

Abiem lietuviams praėjęs etapas Dzinane (Kinijoje) buvo sėkmingas. D.Rapšys savo medalių kolekciją ten papildė dar dviem aukso apdovanojimais, dukart gerino varžybų rekordus ir pasiekė naują Lietuvos rekordą, o A. Šidlauskas tąkart iškovojo bronzą.

Singapūro „OCBC Aquatic“ centre mūsų sportininkai koncentruosis į sau įprastus nuotolius – D.Rapšys sieks apdovanojimų 200 m ir 400 m laisvuoju stiliumi distancijose, o A.Šidlauskas – 100 m ir 200 m krūtine bei 200 m kompleksiniu būdu rungtyje.

FINA pasaulio plaukimo taurės etapai vyksta trijuose regionuose – Azijoje, Europoje ir Viduriniuose Rytuose. Iš viso plaukikus priims septynių šalių miestai. Sportininkai šiųmetinėje taurėje išsidalins 2,5 mln. JAV dolerių (apie 2,24 mln. eurų) prizinį fondą. Visi etapai vyksta 50 m baseine, o plaukikai varžybų metu turi galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Po dviejų taurės etapų Lietuva su penkiais medaliais šalių įskaitoje rikiuojasi septintoje vietoje. Bendroje vyrų įskaitoje D.Rapšys su 66 taškais yra ketvirtas. A.Šidlauskas su kitais plaukikais dalijasi 36–49 vietas – 6 uždirbti taškai. FINA pasaulio taurės reitingo lyderis – rusas Vladimiras Morozovas (96 tšk.), o moterų įskaitoje pirmauja australė Cate Campbell (105 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.