EUROLYGA 2023

Lietuvos ieties metikas E. Matusevičius pakviestas į „Deimantinės lygos“ varžybas

Prestižinėse „Deimantinės lygos“ varžybose, kuriose dalyvauja geriausi pasaulio lengvaatlečiai, jėgas pirmąkart išbandys ir lietuvis Edis Matusevičius. Ieties metikas sulaukė pakvietimo į rugpjūčio 18-ąją vyksiantį etapą Birmingeme (Didžioji Britanija).

Lietuvos lengvaatletis Edis Matusevičius oficialiai įsiliejo į planetos ieties metikų elitą.<br>A.Pliadžio nuotr.
Lietuvos lengvaatletis Edis Matusevičius oficialiai įsiliejo į planetos ieties metikų elitą.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 11:08 AM, atnaujinta Aug 16, 2019, 11:11 AM

Šią vasarą E.Matusevičius Lietuvos čempionate Palangoje įrankį švystelėjo net 89 m 17 cm. Tai naujasis mūsų šalies rekordas ir trečiasis rezultatas planetoje šį sezoną.

„Kvietimas į „Deimantinę lygą“ nustebino. Vadybininkė jau seniau pasakė, kad nekviečia manęs, o dabar paskambino ir pasakė, kad esu laukiamas. Nustebau ir, žinoma, iškart sutikome dalyvauti, – džiaugėsi E.Matusevičius. – Maniau, jog šį sezoną tikrai pakvies, gal ne taip vėlai, o anksčiau. Bet geriau vėliau nei niekada, tuo labai džiaugiuosi.“

Lietuvos sportininkui teks varžytis su itin pajėgiais oponentais. Tarp jų bus ir geriausio šio sezono rezultato autorius estas Magnusas Kirtas (90 m 61 cm), vokietis Andreasas Hofmannas (89 m 65 cm).

Net šešių E.Matusevičiaus varžovų asmeniniai rekordai yra geresni nei mūsiškio, tačiau lietuvis žada mesti jiems rimtą iššūkį.

Mūsų šalies ieties metikas taip pat buvo pakviestas į JAV ir Europos rinktinių mačą, kuris vyks Minske rugsėjo 9-10 dienomis.

Praėjusį sekmadienį lietuvis triumfavo Europos komandų čempionato pirmosios lygos varžybose, ietį numetęs 82 m 35 cm ir artimiausią varžovą aplenkęs beveik penkiais metrais.

Nors savęs planetos ieties metikų elitui E.Matusevičius dar nepriskiria, Norvegijoje užfiksuotas rezultatas jo netenkina.

Kvietimas į „Deimantinės lygos“ etapą pakeitė lengvaatlečio planus, nes sportininkas neišvyko į treniruočių stovyklą Palangoje. Po varžybų Birmingeme jis rugsėjo pirmąją varžysis Berlyne (Vokietija) vyksiančiose IAAF „Challenge“ varžybose.

„Rugsėjo viduryje dar bus treniruočių stovykla Turkijoje, o iš ten skrisime tiesiai į Dohą, pasaulio čempionatą. Sezonas labai ilgas, gal šiek tiek ir jaučiuosi pavargęs, bet toje stovykloje tikrai atsigausiu, nes varžybų nebebus“, – tikino E.Matusevičius.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas rugsėjo 27-spalio 6 dienomis bus surengtas Katare. Šiuo metu kelialapius į planetos pirmenybes jau turi 11 Lietuvos lengvaatlečių.

„Deimantinės lygos“ varžybas iš Birmingemo tiesiogiai žiūrėkite sekmadienį nuo 16.00 val. per vaizdo transliacijų internetu platformą tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“ kanalu.

Ieties metikų varžybos prasidės 16.35 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.