EUROLYGA 2023

Šokėjai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė varžybose Vokietijoje iškovojo auksą

Štutgarte vykstančio atvirojo Vokietijos sportinių šokių čempionato Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) „Grand Slam“ suaugusiųjų klasikinių šokių varžybose penktadienį Lietuvos šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė užėmė pirmąją vietą.

Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė užėmė pirmąją vietą. <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė užėmė pirmąją vietą. <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2019, 6:44 AM, atnaujinta Aug 17, 2019, 6:46 AM

Viena tituluočiausių Lietuvos porų Evaldas ir Ieva atvirajame Vokietijos čempionate 2018 metais buvo antra, o 2017 metais – trečia.

Sidabro medalius pelnė italai Francesco Galuppo ir Debora Pacini, o bronzą – rusai Jevgenijus Mošeninas ir Dana Spicyna.

Finale šoko ir dar vienas Lietuvos duetas – Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva. Jiems atiteko penktoji vieta.

Šioje grupėje varžėsi 220 porų.

Jaunieji Lietuvos šokėjai taip pat iškovojo medalius

Jaunučių II grupės klasikinių šokių varžybose (57 poros) Titas Česnauskas ir Lukrecija Kuraitė užėmė antrąją vietą. Mūsų šalies porą aplenkė tik Rusijos duetas Konstantinas Romanovas ir Arina Guzenko.

Jaunių I amžiaus grupės dešimties šokių varžybose Jaunieji Klaipėdos klubo „Žingsnis“ šokėjai Kipras Kūra ir Aleksandra Čižik iškovojo bronzos medalius.

Nugalėjo rusai Nikita Kulpinas ir Sofija Surnakova, antrąją vietą užėmė Rumunijos pora Razvan Zaharia ir Ana Maria Tarzianu.

Varžybose dalyvavo 62 poros.

Jaunimo klasikinių šokių varžybose (137 poros) Kauno klubo „Tvistas“ šokėjai Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė pateko į finalą ir užėmė ketvirtąją vietą. Mūsų šalies šokėjus aplenkė viena Moldovos ir dvi Rusijos poros.

Jaunių II amžiaus grupės klasikinių šokių varžybose (114 porų) Vilniaus klubo „Spindulys“ šokėjai Edvardas Mašaro ir Patricija Rinkevičiūtė pateko į finalą ir užėmė penktąją vietą.

33-iąjį kartą rengiamose ir neoficialiu pasaulio čempionatu vadinamose „German Open Championship“ varžybose šiemet dalyvauti užsiregistravo 2154 poros (4308 sportininkai) iš 60 pasaulio valstybių.

Iš Lietuvos į Vokietiją iškeliavo 24 suaugusiųjų, jaunimo, jaunių, jaunučių ir senjorų šokėjų poros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.