EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinė pasaulio komandų diskgolfo čempionate užėmė 11-ąją vietą

Estijoje baigėsi keturias dienas vykęs pasaulio komandų diskgolfo čempionatas. Pirmą kartą jame dalyvavusi Lietuvos komanda užėmė 11-ąją vietą tarp 17 dalyvavusių komandų.

Lietuviai aplenkė šešias komandas.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuviai aplenkė šešias komandas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2019, 9:59 AM, atnaujinta Aug 25, 2019, 10:02 AM

Paskutinė varžybų diena prasidėjo kovomis dėl žemesnių vietų bei pagrindiniais pusfinaliais.

Lietuva po savo pralaimėto pusfinalio Naujajai Zelandijai stojo į savo paskutinę dvikovą su Ispanijos ekipa. Mūsiškiai laimėjo tris iš keturių dvikovų ir užtikrintai įveikė varžovus. Pergales šventė poroje žaidę komandos lyderiai Gabrielius Gricius ir Linas Strelkauskas, taip pat Mireta Jurgelevičiūtė su Motiejumi Navicku. Vienetų varžybose Miroslavas Jurgelevičius taip pat nugalėjo savo oponentą ir vienintelis Raimondas Mikalkėnas šiek tiek nusileido savo varžovui. Bendras rezultatas – 6:2 ir 11-oji vieta galutinėje čempionato įskaitoje.

Mūsų šalies komanda prieš čempionatą buvo reitinguota paskutinėje, 17-ojoje, pozicijoje. Šis rezultatas kilstels Lietuvos rinktinę Pasaulinės skraidančiojo disko federacijos (WFDF) reitinge.

„Savo pasirodymą čempionate vertiname labai pozityviai. Vien patekimas tarp 12 stipriausių komandų jau buvo didelis pasiekimas. Realiai turėjome galimybių išplėšti pergalę ir prieš Naująją Zelandiją, ir dar pakovoti su Didžiąja Britanija dėl devintosios vietos. Aukščiau rikiavosi tikrai pajėgesnės rinktinės. Paskutinės varžybos prieš Ispaniją buvo nesunkios, kai kuriuos mačus laimėjome labai nesunkiai. Džiaugiamės pabaigę čempionatą pergale!“ – pasibaigus varžyboms sakė komandos kapitonas G.Gricius.

Tuo pačiu vyko ir du intriguojantys pusfinaliai. Suomija kovojo su Estija, o Vokietija – su Austrija. Abi kovos buvo labai įtemptos, ir lyderiai keitėsi labai dažnai. Galiausiai suomiai pateisino favoritų vardą ir nugalėjo čempionato šeimininkų rinktinę 6:2. Vokietija turėjo dar daugiau vargo su jauna Austrijos komanda. Jie sugebėjo daugelį dvikovų perlaužti pačioje pabaigoje ir iškovojo pergalę 5:3.

Po pietų visos keturios komandos stojo į kovą dėl medalių. Estija išliejo savo pyktį dėl pralaimėto pusfinalio ant austrų – įveikė juos 6:2 ir iškovojo bronzos medalius. Finale suomiai įrodė savo klasę prieš vokiečius – visas keturias dvikovas laimėjo labai užtikrintai. Bendras rezultatas – 8:0 ir auksas suomių rankose.

Čempionate iš viso dalyvavo 17 rinktinių, tarp kurių pirmą kartą buvo ir Lietuva. Lietuviai pradėjo turnyrą grupės varžybomis, kur 1:7 nusileido Estijai, 3:5 – Prancūzijai bei sužaidė lygiosiomis 4:4 su JAV ir Kroatijos komandomis. Surinkusi vienodai taškų su JAV komanda, Lietuva dėl papildomų kriterijų užėmė grupėje trečiąją vietą ir pateko į „Top 12“ komandų varžybas. Čia pralaimėjo Austrijai ir Vokietijai sausu rezultatu 0:8 ir kovojo dėl 9-12 vietų. Pusfinalis pralaimėtas Naujajai Zelandijai 3:5 ir galiausiai pergalė prieš Ispaniją 6:2 kovoje dėl 11-osios vietos.

Lietuvos rinktinei daugiausiai taškų padėjo laimėti naujasis šalies čempionas L. Strelkauskas – 10. 8 taškus iškovojo aukščiausią reitingą tarp Lietuvos žaidėjų turintis G. Gricius. M. Jurgelevičiūtė prisidėjo 7 taškais, o M. Jurgelevičius, R. Mikalkėnas ir M. Navickas pelnė po 4 taškus.

Kitas pasaulio komandų diskgolfo čempionatas vyks po dvejų metų Kroatijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.