EUROLYGA 2023

Teismas pradės nagrinėti B. Vyšniausko dopingo platinimo bylą

Klaipėdos apylinkės teismas trečiadienį pradės nagrinėti bylą, kurioje sunkiaatlečių treneris Bronislavas Vyšniauskas teisiamas dėl dopingo platinimo.

B.Vyšniauskas kaltinamas dopingo platinimu.<br>V.Dranginio nuotr.
B.Vyšniauskas kaltinamas dopingo platinimu.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2019, 6:53 AM

Kaltinimai byloje taip pat pateikti jo sūnui, sunkiaatlečiui Ramūnui Vyšniauskui ir dviračių sporto treneriui Antanui Jakimavičiui.

Šią bylą planuota pradėti nagrinėti liepą, tačiau posėdis buvo nukeltas, nes neatvyko R.Vyšniausko advokatas. Taip pat posėdžio metu bus sprendžiama dėl uždaro bylos nagrinėjimo.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas B.Vyšniauskas kaltinamas neteisėtu dopingo medžiagų laikymu, turint tikslą jas platinti.

Kaip yra skelbusi prokuratūra, visos trenerio turėtos medžiagos priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, jos skirtos raumenų masei didinti, jėgai auginti. Iš viso per kratas B.Vyšniausko ir jo giminaičių namuose, sporto klubo patalpose rasta apie 20 flakonų, 40 pakuočių, 80 ampulių ir daugiau nei tūkstantis tablečių – tai draudžiamos medžiagos.

Jis taip pat kaltinamas dopingo gabenimu. Teisėsauga teigia nustačiusi, kad treneris paprašė kito asmens nugabenti lagaminą su dideliu kiekiu draudžiamų medžiagų į giminaičių namus.

B.Vyšniauskui taip pat pateikti kaltinimai dėl psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris A. Jakimavičius kaltinamas dopingo laikymu, turint tikslą jį platinti ir draudžiamų medžiagų gabenimu. R.Vyšniauskui kaltinimai pateikti dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar platinti.

Visi sportininkai savo kaltės nepripažįsta.

Keturių olimpinių žaidynių dalyvis R.Vyšniauskas per karjerą du kartus diskvalifikuotas dėl dopingo. 1997 metais jo organizme rasta testosterono, o 2015 metais – dehistochlorometilo.

Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2017 metų liepos pabaigoje pagal Lietuvos antidopingo agentūros skundą. Jo metu atliktos kratos, ekspertizės, bylą sudaro aštuoni tomai. Be kaltinamųjų, apklausti dar 28 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.